Domnule primar Turc, sunteți sănătos?

0
202

A nins oleacă la Bistrița. Atât cât canalizarea subdimensionată să dea pe dinafară, asta deoarece apa pluvială este conectată tot la canalizare ca într-un film cu proști. Apa își face treaba ei, strângându-se în bălți așa cum în Primărie lumea se strânge-n găști.

Este frumos la Bistrița ca pieton dacă ai cizme de cauciuc. Profilul rural nu poate fi pus la îndoială. Primarul Ioan Turc a promis un oraș bijuterie, Viena Transilvaniei, dar l-a transformat, fiind doar meritul lui, în Veneția Transilvaniei.

Noroiul de pe trotuare este o consecință a zecilor de șantiere începute cu aplomb și continuate în derâdere. Suntem bistrițeni și ne mândrim cu acest oraș. Ne stă bine în cizme și nenumăratele mașini au conyratul onest al căruțelor cu coviltir. Câini care să alerge în urma căruței avem. Avem și cerșetori, că doar un municipiu reședință de județ are nevoie și de coloratură, într-un oraș unde tristețea este spartă doar de chermeze de partid.

Că tot veni vorba, la sfârșitul săptămânii trecute, Organizația seniorilor liberali a ținut un bairam cu dans, muzică, antren și bucate alese în cinstea sărbătorii de Dragobete. V-am spus că suntem tradiționaliști. Vestea fost dată pe facebook cu doba, pardon prin distribuiri de partid. Așa a ajuns și pe profilul „Proiecte educaționale ISJ Bistrița-Năsăud”. Fapt ancorat în firesc, deoarece elevii trebuie învațați de mici cum să-și petreacă timpul liber.

Ceea ce a surprins a fost prezența primarului Ioan Turc, de asemenea și presedinte PNL pe județ, la acest eveniment important în viața urbei. Surprinzător întrucât cu o zi înainte, același vivace domn Turc a lipsit de la ședința Consiliului Local invocând probleme de sănătate. N-o fi fost ceva grav, iar furazolidonul face minuni.

Deci, a fost o chermeză in cinstea zilei de Dragobete. Greșit! La numai câteva ore, postarea a fost modificată și am aflat că de fapt, s-a sărbătorit Ziua Femeii! Este absolut normal să sărbătorim Ziua Femeii pe 24 februarie, nu? Și să dansăm pe muzica lui Madonna, că am uitat să menționăm și prezența doamnei deputat Diana Morar pe-acolo.

Și pentru că dezvoltarea Bistriței implică în afară de chiolhanuri și muncă în folosul comunității, vezi activitatea domnului primar, care a achiziționat o mașină multifunctională second-hand, veche de 16 ani, cu 80.000 euro.

Parcurgând lista achizițiilor făcute de Primăria Bistrița în ultimii doi ani, aflăm următoarele:

– 2 toalete automate (luate în 2021, nefolosite)

– 4,5 miliarde lei vechi- Panouri publicitare – 3,3 miliarde

– Mașină second hand (folosită o dată în 4 luni) – 4,2 miliarde

– Borduri (10,5 km) – 6,3 miliarde

– Înlocuire borduri pe B-dul Republicii (manoperă)- 2 miliarde-

-Demolarea a 3 puncte termice – 1,9 miliarde;

-Demolare alte 4 puncte termice – 2 miliarde

– Stâlpi semaforizare – 2,4 miliarde-

– Gazon și aspersoare pe B-dul Republicii- 3,2 miliarde

-Urmează concert Pepe si Holograf – 19.000 euro

-Trenulețul Thomas (a circulat ilegal) – 2,5 miliarde- Cel mai mare patinoar artificial din țară (nefolosit) – 7,5 miliarde

– Pavaj extra proiecte europene – 63 miliarde

Deci, ne îndreptăm cu pași repezi spre suta de miliarde lei vechi. Totul pentru comunitate.

În acest context, întrebarea „Domnule Turc, sunteți sănătos?”, se impune. Să nu uităm, domnul primar Turc mai are de ispășit 1 an și șase luni în folosul comunității. La locul de muncă, bineînțeles. Și plătit.

Multă sănătate!

sursa foto : facebook

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.