spot_imgspot_img
AcasăUltima orăMIS Grup explică de ce s-a rupt drumul dintre Rodna și Măgura...
spot_img

Articole noi

MIS Grup explică de ce s-a rupt drumul dintre Rodna și Măgura Ilvei.

Conducerea MIS GRUP acuză primăria Rodna de intervenții neautorizate la drum și neplata lucrărilor efectuate în 2020 și 2021

În urmă cu o săptămână drumul care leagă comunele Roda și Măgura Ilvei de valea Ilvelor sau valea Someșului s-a rupt în mai multe locuri, ceea ce a avut drept consecință închiderea acestui tronson de drum. Tot atunci, primarul comunei Rodna, Valentin Grapini, explica că, distrugerea drumului a fost cauzată de niște alunecări de teren. Astăzi, patronatul MIS Grup a ieșit public și a vorbit despre situația acestui drum și care sunt, în opinia lor, cauzele care au dus la ruperea respectivului drum.

MIS Grup arată că:  alunecarea de teren care a provocat surparea unei părți a Drumului Comunal Rodna – Măgura Ilvei este una veche și a fost cunoscută de Autoritățile comunei Rodna, MIS Grup făcând note de constatare și propunând soluții tehnice din timpul lucrărilor de modernizare a infrastructurii, tocmai pentru a preîntâmpina această situație.

MIS Grup”Primăria Rodna nu le-a pus în aplicare, reziliind contractul, însă Primăria Măgura Ilvei, care a primit la rândul său notificare, a acționat, realizând lucrările de consolidare pe un sector similar. De asemenea, la baza alunecărilor de teren din zonă stau și lucrări neautorizate care au fost făcute la piciorul taluzului (parte inferioară a drumului) de către o persoană privată. Porțiunea de teren a fost notificată de către constructor, întrucât proprietarul terenului de sub drum a escavat pământul. Facem cunoscut faptul că în anul 2021 Primăria Rodna a intervenit pe drumul în cauză cu alte tipuri de lucrări fără a cere acordul constructorului, astfel că lucrările efectuate de compania MIS Grup și-au pierdut termenul de garanție”

Mai mult, cei de la MIS Grup susțin faptul că, toate  probleme tehnice și nu numai, au fost notificate în scris Primăriei Rodna și prezentate în ședința Consiliului Local Rodna din data de 28.12.2021 care poate fi accesată la linkul următor https://bit.ly/3xPAPGT.

”Încheiem prin a semnala faptul că, până în anul 2023, pentru lucrările de reabilitare efectuate la Drumul Comunal Rodna – Măgura Ilvei, compania MIS Grup nu a încasat sumele aferente lucrării facturate în anii 2020 și 2021”, conchid cei de la MIS Grup.

Modernizarea drumului ce face legătura dintre comunele Rodna și Măgura Ilvei a început în 2019, lucrarea fiind executată de MIS Grup , fiind vorba de fonduri europene accesate prin intermediul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară. Lucrările s-au încheiat în primul an pandemic, 2020. Știm că,  primarul comunei Rodna, Valentin Grapini spunea că investiția de 2 milioane de euro s-a materializat într-un drum de interes local și județean și care leagă Rodna de Măgura Ilvei și de întreaga vale a Someșului și Ilvei.

sursa foto : MIS GRUP

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata