spot_imgspot_img
AcasăReportajInventatorul tricicletei cu acoperis din panouri solare
spot_img

Articole noi

Inventatorul tricicletei cu acoperis din panouri solare

Se  numeste Ilie Florin Danut, este  in judetul Alba, la Sebes si este cu adevarat un inventator.

Da, Ilie Florin Danut ( cel din imagine) circula pe drumurile noastre cu o masinarie conceputa si efectuata de catre el, cu o valoare de aproximativ 5000 Ron.

E hazliu „rau” va spun eu!Chiar Florin recunoate ca : „ se uita politia dupa mine, ca dupa masini straine”.

„ Tricicleta cu acoperis”  este conceputa in anul 2021, dintr- o tricleta cumparata de la chinezi, panouri solare care sunt amplasate pe plafonul tricicletei, acumulator de rezerva in cazul in care energia solara se epuizeaza, faruri de ceata si o remorcuta cu care Florin isi transporta bunurile pentru gospodarie. Inchipuiti-va ca aceasta tricicleta parcurge zilnic 15-20 Km. Iar pe viitor ne asigura Florin, ca va fi vazuta si prin oras.

Trebuie sa mentionez faptul ca,inventatorul nostru este brevetat cu un Brevet de inventie oferit de catre OSIM Bucuresti (Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci ) inca de la varsta de 27 de ani. Pasiunea pentru inventii este de la o varsta frageda cand, Florin fiind elev in clasa a V a a inventat un deltaplan confectionat din rachita, urmand alte si alte inventii de-a lungul anilor.

Ilie Florin Danut nu este un strain al locurilor noastre. El s-a nascut la Alba, dupa cum scriam mai sus, a urmat studiile tot acolo, dupa care a fost angajatul mai multor fabrici din Bistrita unde isi desfasura activitatea in domeniul repunerii in functiune a  utilajelor aduse din strainatate chiar dupa Revolutia din 1989. Dupa o pauza de cativa ani, in anul 1994 Florin a achizitionat un teren la Chintelnic, judetul Bistrita-Nasaud, unde si-a construit o casa dupa spusele lui „ casa facuta din bucati”.Interesant. Pe viitor vom vizita casa lui Florin si va vom dezvalui cum se poate realiza o casa din bucati.

Pasiunea pentru inventie si –a facut aparitia in momentele in care mama lui Florin ii spunea in permanenta : „sa fie primul, nu ultimul.”

Este destul de revoltat pe clasa politica, pentru ca aceasta clasa nu vede adevarata valoare a unor oameni valorosi, si totodata, da un sfat tinerilor care ruleaza pe drumurile publice bolizi de zeci, sute de mii de euro spunandu-le : „sa-si schimbe mintea,ce fac ei cu grandomanie nefondata pun in pericol societatea.”

Fiind o persoana inventiva, Florin  nu a avut numai de catigat.A pierdut locuri de munca in ultimii ani din cauza operarii pe calculator, ceea ce Florin nu cunoaste , fiind refuzat. Tot el imi zicea razand ca : „eu stiu sa fac multe.Daca nu stiu sa operez pe calculator asta nu inseamna ca sunt prost.Cei care stiu sa opereze pe calculator, nu stiu sa faca ceea ce stiu eu,” ne-a mai spus Florin.

Intrebandu-l despre planurile de viitor in domeniu, Florin ne spune ca tehnologia neconventionala este o prioritate pentru el, si totodata ce viseaza noaptea, a doua zi vrea sa puna in practica.

Oare cu ce inventii ne va surpinde pe viitor?

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata