Bistrița are nevoie de vorbe. Multe.

0
290

Deși am încălecat pe o șa și am plecat la țară, lăsând municipiul Bistrița pradă unei dezvoltări utopice, nu mă pot abține să nu povestesc cum sunt înșelate așteptările cetățenilor.

Evident, conform celor ce conduc orașul presa nu este credibilă, caută nod în papură, astfel că modalitățile de a te informa corect rămân rețelele de socializare dar nu orice neavenit care se zbenguie pe-acolo.

Astfel, am găsit de cuviință să parcurgem profilul persoanei publice Ioan Turc, cu voia dumneavoastră primar al orașului.

Aflăm cu această ocazie că totul decurge normal, succesele se țin lanț, dezvoltarea este și pe verticală și pe orizontală, mai puțin pe diagonală.

Nu există săptămână de la Dumnezeu să nu aflăm că Bistrița a mai făcut un pas spre bunăstarea și confortul cetățenilor. Bani sunt, iar dacă domnul primar consideră de cuviință orașul face împrumuturi la bănci spre a duce la îndeplinire toate obiectivele. Vor plăti și copiii, și nepoții, dar ce altă treabă vor avea dacă urbea va fi o bijuterie?

Sumedenia de fotografii cu domnul Turc în acțiune ne oferă prilejul să conștientizăm că omul este un spiriduș sau s-a descoperit teleportarea obiectelor mici!

Domnul primar știe tot, face tot, fotografiile fiind mărturii elocvente ale implicării sale atemporale în viața urbei.

Desigur, dacă este să fim corecți, ne-am dat seama că activitatea sa pe facebook a lăsat-o ca sarcină unui consilier. Ce postează acesta în numele primarului este treaba lui, dar să fie de bine. Culmea este că limbajul lemnos, cu accente de licențiat la Academia Alexandru Ioan Cuza, domnul Turc știe, este așa cum este. Nu contează, Jean boxează. Adică tot un fel de Ioan, gen francez, care a studiat vioara, nu care a lucrat pe motostivuitor la compania de apă. Tot domnul primar știe.

De-atâta bine oferit cetățenilor cu generozitate, domnul primar mai trage câte o fugă la București la domnul Ciucă, face o poză aidoma celor de la mare cu maimuța și publică pe facebook următoarele: „Astăzi, o nouă rundă de discuții cu premierul Nicolae Ciucă”. Buuun.

Domnul Turc continuă: „Am analizat pe fond, împreună cu prim-ministrul Nicolae Ciucă, situația investițiilor guvernamentale în Bistrița și în județul Bistrița-Năsăud.”Trebuie specificat foarte clar că preocuparea domnului Turc nu se limitează doar la municipiul Bistrița, ci la întregul județ după cum se vede, asta deoarece din funcția de președinte PNL BN se simte responsabil, sugerând cumva că activitatea Consiliului Județean nu este ceea ce și-ar fi dorit pentru prosperitatea acestei părți din țărișoara noastră.

De altfel, domnul Turc, primar așa cum am mai spus, înțelege că realizarea unei punți între interesele municipalității și cele județene poate fi rezolvată doar prin efortul nestrămutat de a merge la București la domnul Ciucă, șeful său pe linie de partid. Normal, domnul Turc cunoaște că în primăvară va fi rotație la nivelul șefului Executivului, dar continuă: „Vom relua întâlnirile de analiză a investițiilor în fiecare stadiu important al derulării lor.” What?!

Adicătelea, dacă vine Ciolacu prim-ministru, dânsul tot la Ciucă va merge. Asta înseamnă fidelitate. Asta punte, sau cum zicea Bibanu în Astă seară dansăm în familie: „Construim punți peste suflete”.

Mesajul poetic are substanță căci ce poate fi mai frumos decât enumerarea obiectivelor pe care domnul Turc le are în vedere pentru dragii concitadini: pasajul subteran din zona Gării, complexul olimpic de natație din zona Cocoș, rețea de gaze în localitățile componente, chit că aceste obiective vor fi terminate la poolyvară atunci când Ciucă va sta la plajă.

Apropo de primul-ministru, acesta a oferit un răspuns tranșant la doleanțele primarului Bistriței. Cităm tot din postarea lui Ioan Turc: „Premierul a oferit asigurări că PNI „Anghel Saligny” este corect finanțat, la fel ca și Compania Națională de Investiții”. Rezumând, e de bine, mulțumesc pentru vizită. Nicio promisiune că obiectivele lui Turc se vor face. Niciuna. Așa cum îl știm bătăios, domnul Turc nu se va lăsa, iar la următoarea intrevedere, asta în cazul în care va mai fi una, îi va comunica faptul că Bistrița este îndatorată cam 19,5 la sută din venituri, iar la 30 la sută va fi stop joc. Iar următorul mandat ce începe din 2024, oricine va fi primar îl va derula cu pantalonii în vine. De ce? Pentru că pentru domnul Turc fondurile europene „e grele”.

Să nu uităm de sania de vară în care primăria Bistrița vrea să bage 6 milioane de euro, estimând un aflux anual de 100.000 de turiști! Dacă ne ies „calculelele”, vorba lui Mălăele, la 150 de zile de funcționare pe an, vor fi 666,66 turiști noi pe zi! Mă rog, ne scuzați, dar Freud spunea că imaginația este felația creierului, așa că, deocamdată primarul Turc poate fi satisfăcut.

Postarea domnului Turc naște o întrebare: de ce a fost nevoie de o vizită la București, din moment ce nu se semna nimic? Nu se putea vorbi la telefon, fiind vorba și de o legătură doctrinară între participanți? Se economiseau bani publici. Doar spunem. Nu, nu exista altă variantă, pentru că există o vorbă inscripționată altădată pe prima pagină a ziarului Scânteia: „Port în inimă partidul,De nimic nu mă mai tem”.

Tot Bibanu avea dreptate: „Hai sictir”!

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.