spot_imgspot_img
AcasăEconomicBanca Românească solicită insolvența unuia dintre cei mai cunoscuți producători de lactate...
spot_img

Articole noi

Banca Românească solicită insolvența unuia dintre cei mai cunoscuți producători de lactate din România: VRANLACT! Compania este datoare cu peste 3,5 milioane de euro

Unul dintre cei mai cunoscuți producători de lactate din țară, VRANLACT SA, a fost la un pas de deschiderea procedurii de insolvență.

Tribunalul Vrancea a respins pe fond acțiunea prin care Banca Românească solicita insolvența societății din cauza unui împrumut din 2009, datoria reclamată fiind de 3.586.321,78 euro, plus cheltuieli în valoare de 2.238,61 euro și 26.401,32 lei.

Potrivit actelor de la dosar, Vranlact împrumtase 500.000 euro, însă contractul a fost completat prin trei acte adiționale, ajungându-se la o valoare totală de 1.750.000 euro, pentru a cărui garantare s-au încheiat mai multe contracte de ipotecă asupra unor imobile. „Admite contestația Respinge cererea de deschidere a procedurii insolvenței ca neîntemeiată”, se arată în hotărârea tribunalului, care a fost atacată de Banca Românească

Vranlact, care are sediul în Focșani, a convins instanța că nu are probleme financiare, are contracte în derulare, facturi de plătit și chiar a dus acte din care rezulta că are 24 de angajați, care primesc salarii între 2.327 lei și 8.548 lei.

De aceea instanța de faliment a și considerat că nu sunt îndeplinite condițiile existenței certitudinii și exigibilității creanței, pentru care creditoarea a solicitat deschiderea procedurii insolvenței.

O altă apărare a Vranlact a fost aceea că banca ar fi profitat de situația creată de pandemie, dat fiind că cerere de deschidere a procedurii insolvenței a fost introdusă în starea de alertă decretată anul trecut în țară, în condițiile în care între societatea din Focșani și unitatea financiară sunt mai multe procese plecate de la acel împrumut, toate în curs de soluționare.

Cu toate acestea, Vranlact are în același timp mai multe procese în care a fost încuviințată executarea silită la cererea unor furnizori, dar și alte două procese în care i se solicită insolvența.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata