spot_imgspot_img
AcasăAnchetăJuristul Ioan Turc dă cu Legea de catalog. Vrea să facă recepția...
spot_img

Articole noi

Juristul Ioan Turc dă cu Legea de catalog. Vrea să facă recepția lucrării de la GN 1 fără ca aceasta să fie finalizată

Ioan Turc ar avea ambiții destul de mari în ceea ce privește lucrarea de la Școala Gimnazială Nr. 1, un obiectiv pe care și-l va trece în palmares chiar dacă a fost meritul actualilor frățiori de la PSD. Chiar dacă lucrările nu sunt gata, vrea ca lucrarea să fie receptată și, ulterior, dată în folosință.

Lucrarea începută în 2020 ar fi trebuit să țină 2 ani, dar ce să vezi, nu s-a finalizat la timp, Primăria Bistrița invocând tot felul de motive pentru prelungirea termenului. Chiar și așa, tot în stadiu de nefinalitate, însă în proporție de 98% gata, Ioan Turc își pune ambiția și cu gaura acului să facă recepția lucrării, să nu-l mai înjure părinții care-și trimit copiii la școală prin praf și utilaje.

Potrivit contractului pe care Primăria Bistrița îl are cu MIS Grup, întreaga sumă este rambursată prin fonduri europene. Lucrările au ajuns la un stadiu de finalitate de 98% după finalizarea sălii noi de sport, iar mai apoi Primăria Bistrița, în frunte, evident, cu Lex Duras Turc, i-a cerut contractantului care și-a asumat lucrarea să se oprească, pentru că trebuie făcută recepția, dar mai apoi, atenție, mai trebuie construit și un spațiu, o sală de recreație pentru copii.

Alaiul pompos care s-a prezentat la fața locului, adică primarul, comisii peste comisii, o echipă tehnică de la Inspectoratul Județean în Construcții Bistrița-Năsăud, n-au băgat, domnule, de seamă, că pentru o RECEPȚIE de proiect pe FONDURI EUROPENE care a costat 20,3 milioane de lei, adică circa 4 milioane de euro nu se poate executa o receție fără ca lucrarea să fie 100% finalizată.

Când a fost prezentat initial acest proiect, în 2018, prevedea reabilitarea corpului vechi de clădire și construirea unei săli de sport semi – îngropată, ce va avea deasupra un teren de sport. De asemenea, mai specifica faptul că atelierul mecanic și o sală mică de sport vor fi reabilitate și transformate.

Ce conține proiectul?

 Lucrări de reabilitare şi modernizare a clădirilor existente,
b. Dotarea cu mobilier specific activităţilor desfăşurate,
c. Refacerea racordului de utilităţi,
d. Amenajări exterioare, crearea de facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi.
e. Construirea unei noi săli de sport pentru asigurarea condiţiilor necesare desfăşurării activităţilor sportive.

Primarul Bistriței ori se face că nu știe, ori facultatea de drept și doctoratul în filosofie nu-I permite să conceapă că nu poate să facă chiar tot „ce vrea mușchii lui”, astfel că legea a devenit una cu tocmeala. Se apropie campania electorală, foamea e prea mare acum!

Pentru construirea spațiului care nu apare în proiectul initial, acest spațiu de recreație pentru copii, va fi nevoie de o altă firmă, probabil una mai apropiată de anturajele primarului, care să execute lucrarea. Cel mai simplu va câștiga cea pentru care se va da o „dedicație” pe SEAP, în așa fel încât doar aceasta să fie eligibilă pentru licitație. Iar mai multe detalii despre noua „achiziție” vă vom scrie tot aici, pe Decisiv.ro.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata