spot_imgspot_img
AcasăAnchetăPNL susține un penal pentru Nimigea
spot_img

Articole noi

PNL susține un penal pentru Nimigea

Gavrilă Mureșian este candidatul PNL la funcția de primar a comunei Nimigea. Abia acum trei ani s-a lansat în politică și stă chircit în spinarea unui alt tânăr „devotat” a politicii, adică Robert Sighiartău, a cărei apetență pentru putere nu se mai oprește chit că a pierdut la nivel național de atâtea ori, alegând să nu mai stea prin tabere de-a moaca și să le-o „tragă” frumos și cinstit tuturor. A avut probleme cu legea și se prezintă ca om curat. Cu mâinile curate, sic!

În spatele lui Mureșian stă Robert Sighiartău, iar în campania asta se învârt nu mulți, ci foarte mulți bani. Păcat că nu avem lopeți să-i întoarcem, îi lăsăm pe ei s-o facă. Ce n-a spus Sighiartău este că personajul pe care îl susține a avut probleme penale.

Cine este Gavrilă Mureșian?

Nu prea îl cunoaște nimeni pe acest individ, dar am putut afla câte ceva. Am vrut să vedem cum stă cu averile și cu interesele și ne-am lovit de un puternic zid de tăcere anonimă, asta pentru că Mureșian nu are nicăieri postată vreo declarație, în ăștia trei ani în care a fost și consilier local în Nimigea. Ce nu știi nu te omoară.

Inginer silvic și șef pe districtul din Beclean, a reușit în 2019 să obțină un teren de 22,44 de hectare pe Muntele Frunzarilor din comuna Salva. Cică acolo nu se întâmpla altceva decât că se duceau vacile și oile să pape nițică iarbă și apoi le cobora la vale. În februarie 2024 i s-a luat terenul înapoi, pe motiv că nu mai are animale de pășunat.

Probleme cu legea

Gavrilă Mureșian a fost implicat într-un dosar penal pentru constituire a unui grup infracțional organizat, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, trafic de droguri de risc și mare risc, efectuarea fără drept de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, trafic de minori, trafic de persoane și braconaj.

În 2023, candidatul la scaunul de primar din comuna Nimigea, din partea PNL, a avut probleme cu legea. Mai exact, DNA/DIICOT l-a trimis în judecată împreună cu un prieten apropiat de-al său și au scăpat la milimetru de arestul la domiciliu. Gavrilă Mureșian a intrat sub control judiciar timp de 60 de zile alături de Pop Claudiu și Szigyarto Andrei-Petru. Dosarul a fost început la Tribunalul Bistrița-Năsăud, instrumentat de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud și s-a încheiat la Curtea de Apel Cluj, acolo unde cei trei au scăpat doar cu control judiciar, iar ceilalți doi au fost arestați la domiciliu. Cazul a fost unul sensibil, unde o minoră a intrat sub protecția martorilor.

FOTO: Portalul de Justiție

„În temeiul art. 227 alin. 2 rap. la art. 211 şi urm. şi art. 202 din Codul de procedură penală ia faţă de inculpaţi măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 24.08.2023 şi până la data de 22.10.2023 În temeiul art. 215 alin. 1 din Codul de procedură penală pe timpul cât se află sub control judiciar inculpaţii trebuie să respecte următoarele obligatii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanta de judecată ori de câte ori sunt chemaţi; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în fa?a căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuintei; c) să se prezinte la organul de politie desemnat cu supravegherea lor, respectiv postul de poliţie rurală de care aparţine localitatea de domiciliu, conform programului de supraveghere întocmit de organul de politie sau ori de câte ori sunt chemaţi”, potrivit Portalului de Justiție.

Ce s-a întâmplat?

Mureșian și prietenii săi au fost implicați în dosarul penal care avea, pe lângă toate aspectele ilegale, și exploatare sexuală a minorelor în cadrul unor orgii organizate cu ocazia partidelor de vânătoare.

 Mascații au luat la puricat 27 de locuințe, ocazie cu care au fost reținute 16 persoane, 6 dintre ele primind din partea judecătorilor arest preventiv iar restul – control judiciar. Cei care au fost puși sub control judiciar sunt cei trei, adică candidatul PNL la primăria Nimigea, Claudiu Pop și Szigyarto Andrei.

Sub coordonarea liderului grupului, cunoscut în comunitate ca având experiență în domeniul vânătorii, bănuiții au participat la partide de vânătoare neautorizate, unde ar fi folosit și armele deținute ilegal.

O parte dintre membrii grupului au procurat droguri de risc pentru consum propriu, dar și pentru a le oferi cu titlu gratuit unor persoane din anturaj.

În aceeași cauză, în perioada 2021-2022, s-a constituit un alt grup infracțional organizat, în scopul obținerii de beneficii materiale atât prin comercializarea de droguri de risc, droguri de mare risc și de substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive cât și prin exploatarea unor persoane, inclusive minore, aflate în situații vulnerabile, pe care le-ar fi recrutat, adăpostit și determinat să practice prostituția.

Comercializarea drogurilor și substanțelor psihoactive s-a realizat în incinta sau în proximitatea unor unități de cazare și alimentație publică, situate într-o zonă turistică a județului Bistrița-Năsăud, precum și la evenimente private desfășurate în astfel de locații.

La petrecerile organizate, bănuiții au pus la dispoziția invitaților droguri de risc și de mare risc și au asigurat prezența persoanelor vătămate, inclusiv minore, consumatoare de droguri, pe care le-ar fi exploatat, obligându-le să practice prostituția în schimbul unor sume de bani însușite ulterior de membri grupului.

Probele administrate au relevat existența unor conexiuni între membrii celor două grupuri, în sensul că o parte dintre bănuiți se regăsesc în structura ambelor grupuri infracționale, potrivit unui comunicat din 2023 al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud și DIICOT.

Cum stă „inculpatul” politic?

Robert Sighiartău vrea să fie cu mâinile curate, așa cum își duce campania, iar la Nimigea susține un individ care a avut probleme cu legea.

În altă ordine de idei, domnul Mureșian are și prieteni în comună care îl susțin necondiționat. Spre exemplu, un apropiat al dânsului este Claudiu Pop, șef al postacilor și administratorul firmei AUTO CLAUS TUNNING SRL, o firmă cu doi angajați, profit mic, cifră de afaceri de peste 200.000 de lei și care a avut, până în 2020, 23 de achiziții directe prin SEAP cu Primăria Nimigea, în valoare totală de 43.420 RON. Alături de Claudiu Pop, au fost implicați în dosarul 1467/112/2023, Secție penală și de minori, despre care am relatat mai sus.

Aceasta este echipa PeNaLă a lui Robert Sighiartău care umblă cu „mâinile curate” mai mult pe la spate. Care este reacția președintelui PNL BN, Ioan Turc și a lui Robert Sighiartău, candidat la președinția Consiliului Județean Bistrița-Năsăud?

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata