spot_imgspot_img
AcasăDiverseBlefaroplastia – procedura care îmbunătățește aspectul fizic
spot_img

Articole noi

Blefaroplastia – procedura care îmbunătățește aspectul fizic

Chirurgia pleoapelor sau blefaroplastia, cunoscută și sub numele de lifting al pleoapelor, este o metodă care corectează pleoapele cazute și, în anumite cazuri, poate implica îndepărtarea excesului de piele, grăsime și repararea slăbirii mușchilor.

Trecerea timpului, cauzele congenitale și unele boli de rinichi sau de inimă fac ca pleoapele să se întindă și mușchii care le susțin să slăbească și, prin urmare, în unele cazuri, excesul de grăsime sau lichid este depus deasupra și sub ele, provocând căderea pleoapelor superioare și crearea de pungi pe cele inferioare, rezultând o față cu un aspect îmbătrânit și obosit. Căderea pleoapelor superioare poate interfera, de asemenea, cu vederea periferică, blefaroplastia fiind soluția la această problemă.

Când este necesară blefaroplastia?

Operația de blefaroplastie poate fi utilă pentru următoareleꓽ

  • Pleoapele superioare căzute
  • Excesul de piele pe pleoapele superioare care interferează cu vederea periferică adecvată
  • Surplus de piele pe pleoapele inferioare
  • Diminuarea pungilor de sub ochi

Cine poate apela la această procedură?

Candidații pentru chirurgia pleoapelor sunt oameni sănătoși, fără probleme medicale care pot afecta vindecarea. De asemenea, intervenția este indicată celor care doresc să-și îmbunătățească aspectul fizic. În plus, se recomandă persoanelor care nu suferă de boli oculare grave. Oricine are așteptări realiste, o stare optimă de sănătate și motivație poate fi un candidat perfect pentru acest tip de intervenție chirurgicală, deși cel mai frecvent se apelează blefaroplastie sau chirurgia pleoapelor pentru a obține un aspect estetic mai bun. Cu toate acestea, există și cauze medicale motivate, cum ar fi pierderea vederii perimetrale.

Care este cauza pleoapelor căzute?

Pot exista mai multe cauze pe care le vom enumera:

Trecerea timpului: Este cea mai frecventă cauză, deoarece de-a lungul anilor pielea pleoapelor este întinsă, mușchii sunt slăbiți și este normal ca excesul de grăsime sau lichid să fie depus atât în pleoapa superioară, cât și sub ochi, aparând astfel pungile inestetice.  

Cauze congenitale: În această categorie se regăsesc persoanele care suferă de la naștere sau în timpul primului an de viață din cauza unei dezvoltări incorecte a mușchiului care este responsabil pentru ridicarea pleoapelor.

Cauze asociate cu boli de rinichi sau de inimă.

Cum se realizează procedura și cât durează?

Chirurgia pentru a corecta pleoapele căzute implică efectuarea unei mici incizii în cutele pleoapei pentru a întări mușchiul și, în unele cazuri, pentru a elimina excesul de piele pentru a ridica înălțimea pleoapei și a o readuce la o poziție normală.

Ce riscuri poate avea blefaroplastia?

Ca în orice procedură chirurgicală, pot exista riscuri și complicații, cum ar fi sângerări, infecții, cicatrici. Prin urmare, este important ca blefaroplastia sa fie efectuata de către un medic specialist, pentru a se minimiza riscurile și problemele postoperatorii.

Nu luați aspirină sau medicamente care conțin acid acetil-salicilic cu o săptămână înainte și în săptămâna următoare intervenției chirurgicale. Evitați să luați medicamente antiinflamatoare cu o săptămână înainte de operație. Renunțați, de asemenea, la fumat cu 2 săptămâni înainte de intervenția chirurgicală, deoarece efectul tutunului face dificilă vindecarea.

Imediat după operație, veți părăsi sala de operație cu un bandaj compresiv pe care trebuie să îl purtați în primele 24 de ore. În caz de durere sau disconfort, puteți lua analgezie. În aceste 24 de ore nu trebuie să aplicați niciun tratament pe pleoape sau să îndepărtați bandajul.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata