spot_imgspot_img
AcasăDiverseALTAR și Corul și Orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania” a Renăscut în...
spot_img

Articole noi

ALTAR și Corul și Orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania” a Renăscut în Rapsodia Românească

Marți seară, la Cluj-Napoca, în Sala Auditorium Maximum a UBB, Fomația ALTAR și Corul și Orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania” au susținut un concert extraordinar în care a dominat de departe vraja rock-ului simfonic. Cu acest concert, ALTAR a marcat încă o reprezentație în anul aniversar cu 33 de existență și reprezentații pe scenă.

Cei doi pioni care au ținut steagul sus de-a lungul concertului, fără să îi neglijăm pe toți cei din echipa de pe scenă, au fost dirijorul Andrei Tudor și solistul trupei ALTAR, Andy Ghost.

Împreună, cele două entități muzicale de valoare, recunoscute atât pe plan național cât și internațional, au reușit să aducă în fața publicului clujean o sonoritate grandioasă și epică.

Reprezentația artiștilor de pe scenă a fost împărțită în două părți. În prima parte, a fost readus la viață albumul „Born Again”, lansat în urmă cu 25 de ani. Este unul dintre albumele grele ale ALTAR, cu o influență clară creștină, imagini create cu ajutorul sunetelor care îl reliefează pe Iisus Hristos, patimile Sale și drumul spre Mântuire. Toate acestea marcând Săptămâna Patimilor și vestind sărbătoarea care urmează, adică Paștele.

Corul și orchestra „Transilvania”, dirijate de Andrei Tudor, s-au pliat de minune, muzicienii având la îndemână o gamă largă de variante care să dea forță pieselor.

În cea de-a doua parte, ALTAR a fost acomaniată de orchestră și de cor în piese din albumul „Rapsodia Românească”, un album care ne trimite clar în zilele noastre, cu mesaje anti-sistem.

Rock-ul simfonic este asociat cu teme și atmosfere dramatice sau fantastice. Structurile muzicale sunt adesea elaborate, precum în cazul de față, cu aranjamente complexe și secțiuni instrumentale lungi. Versurile pot aborda teme filozofice, mitologice sau fantastice, iar interpretarea vocală poate fi dramatică sau teatrală.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata