Rușinos! Când dalmațienii postează credința

0
228

Credința dacă ar fi un tort, politicienii ar sufla primii în lumânare. Hămesiții și-ar tăia apoi bucate mari, ca să aibă mațul plin, nicidecum sufletul. Numai că poporul, în virtutea înțelepciunii străbune, ne-a învățat altceva: „Cine pe săraci ajută, pe Dumnezeu împrumută”. De unde, dacă au halit ăia tot?

Este noapte, ger, și parcă în liniștea întunericului și rugăciunile îngheață pe buze, dar să știți că în fiecare anotimp Dumnezeu împrumută cerul pământului. Chiar și așa, nu mai ai loc frate de politicieni! Și pentru rugăciuni trebuie să stai la coadă. Ei trebuie să se roage primii, ei trebuie să ia caimacul, ei angajează fotograf să imortalizeze smerenia lor ipocrită, fețele lor mincinoase, iar apoi un consilier, cel care răspunde de profilul lor de facebook, postează o mizerie prin care prostimea să înțeleagă că măria sa, ajuns în funcție pe baza voturilor aceleiași prostimi, este credincios mânca-ți-aș! Are frică de Dumnezeu! E ca noi, frățică! E creștin!

De unde până unde are dreptul politicianul să stea în biserică în primele rânduri? E mai cu moț? În biserică sunt împărțiți credincioșii în funcție de vremelnicele funcții ocupate pe pământ?

La cât este de hulită clasa politică, orice politician ar trebui să stea undeva, în ultimele rânduri, în genunchi, umil, să-și ceară iertare că nu a ascultat cuvântul Domnului și că i-a furat mințile mărirea și bogăția!

Hașdeu era vreun prost?

Ia uite: „Iubeşte şi ajută neamul.Iubeşte şi ajută pe cine te ajută şi te iubeşte.

Iubeşte.

Iubeşte şi ajută fără a cugeta la folosul tău.”

Cum măh, mai aveți tupeul să îmbrăcați haina credinței? Nu vedeți că nu vi se potrivește? Credința este sufletul omenesc. Aveți voi suflet? Sunteți voi oameni? Atâtea minciuni, atâta fariseism nu vă determină să încetați odată cu spectacolul ăsta grotesc de a vă făli cu închinăciuni pe facebook?

Au crezut unii că ăștia de dreapta sunt altfel. Că ăștia au simțul măsurii, că sunt domni, școliți, educați, cu frică de Dumnezeu bla…bla. De unde până unde? Galbeni, roșii, albaștri, verzi mestecă de nebuni în ciorba necuratului. Mint, fură, înșeală, se îmbogățesc pe repede înainte și, ce să vezi, apar la biserică, în primele rânduri și se închină. Măh, voi credeți că Dumnezeu e prost? Că poporul ăsta, cu credința adevarată în suflet, este prost făcut grămadă?

Cum măh, tartorilor, să invoci un an în care grija pentru persoanele vârstnice este prioritară și să apari tu în prim plan, nu bătrânii noștri, nu bunicii noștri umiliți de voi!

Aaa, dați bani pentru culte, pentru așezăminte, păi ce măh, impostorilor, dați de la voi? Tot din banii prostimii dați! Faptul că preoții vă tolerează prezența acolo, lângă ei, că toți ceilalți credincioși se uită la voi și nu spun nimic, se numește bun simț! Respect! Credință! Credința aceea că Dumnezeu vede netrebnicii și, la un moment dat, nu vă bate cu parul.

M-am uitat siderat cum un personaj galben se afișează pe facebook, cu familia, la biserică. Primarul Bistriței. Turc. De-aia probabil, nu înțelege limba discreției. Credința este discreție frățică, nu se strigă ca darul de nuntă, nu se bea precum whisky-ul cu gheață. Credința este intimitate, nu alcov electoral!

Toți politicienii au apelat la preoți, în campaniile electorale, pentru ca aceștia să inducă în mentalul colectiv pe cine să punem ștampila. Unii au acceptat și este păcatul lor. Spunea un slujitor al Domnului că preoții sunt plini de păcate. Așa o fi, dar le mărturisesc duhovnicilor. Păi, pentru voi, politicienii, duhovnic este poporul! Mărturisiți voi păcatele în fața lui? Spuneți, măh, ca Dinică în Columna: „În nemernicia mea, ca un câine turbat, am mușcat mâna care m-a crescut și care m-a hrănit”.

Voi mințiți cu mâna pe Biblie de când depuneți jurământul. Iar sintagma „Așa să-mi ajute Dumnezeu” o luați pe persoană fizică. Să vă ajute pe voi! Să vă fie bine vouă!

Ceilalți să stea la coadă la rugăciuni. Că doar Dumnezeu v-a pus stea în frunte, nu?Nicidecum. Dumnezeu ne arată răul din oameni. Iar voi sunteți exponenții lui. Atât.

Luați aminte: „Dreptatea lui Dumnezeu mereu ţine cumpănă între faptă şi răsplată, putem vorbi chiar de legea dreptăţii, ca o lege milostivă, prin care ne curăţim de petele faptelor rele” – Arsenie Boca

Dalmațienilor!

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.