luni, septembrie 26, 2022
Acasă Anchetă La nici doi ani de la preluarea mandatului, primarul Bistriţei dă extemporal...

Articole noi

VIDEO – Dep. Bogdan Ivan a predat ștafeta T.S.D BN , noul președinte Paul Pop

Urmăriți întreg podcastul accesând linkul de mai jos: https://youtu.be/jJ-GFKVh6mQ

VIDEO – Orașul Beclean se dezvoltă într-un mod rapid

Urmăriți întreg podcastul accesând următorul link : https://youtu.be/N3JIh8mBTgs

Politicăly (In)corect

Urmăriți întreg podcastul accsând linkul de mai jos: https://youtu.be/IYmRFnHPZa0

La nici doi ani de la preluarea mandatului, primarul Bistriţei dă extemporal la… poliţie.

Controversele, dar si acuzatiile la adresa primarului PNL Ioan Turc sporesc pe zi ce trece, iar surse din apropierea acestuia vorbesc de...

La nici doi ani de la preluarea mandatului, primarul Bistriţei dă extemporal la… poliţie.

Controversele, dar si acuzatiile la adresa primarului PNL Ioan Turc sporesc pe zi ce trece, iar surse din apropierea acestuia vorbesc de acte eliberate ilegal de catre primaria Bistrita si care ii poarta semnatura, santaj la adresa unor oameni de afaceri, angajamente neonorate, dar si bani luati imprumut si nerestituiti. Oricare dintre aceste acuzatii ar putea sa fie anchetata de catre politistii bistriteni.

Miercuri, 21 septembrie 2022, primarul Ioan Turc a fost surprins intrând în sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud unde a stat nu mai puţin de o oră şi 39 de minute, timp în care unul dintre consilierii personali ai acestuia din primaria Bistrita a fost văzut aducând mape cu documente, documente ce n-au mai fost restituite de poliţişti, semn că primarul nu doar ca era pregatit, dar si ca discuţiile n-au vizat doar simple informări, ci au necesitat explicaţii şi documente justificative.

Mai mult, la ieşirea din sediul poliţiei, aşa cum se vede şi din fotografii, primarul Ioan Turc pare destul de iritat şi căzut pe gânduri, fapt ce dă crezare zvonurile că ar putea fi cercetate fapte care il privesc in mod particular.

Vizat ar putea fi chiar un dosar penal aflat în cercetare de anul trecut şi care, conform presei locale, nu i-a speriat pe funcţionarii din Primăria Bistriţa, aceştia continuând să elibereze documente ilegale inclusiv după percheziţiile poliţiştilor şi procurorilor, unele dintre acte purtând chiar semnătura actualului primar, PNL-istul Ioan Turc.

Amintim că anul trecut, la aproximativ şase luni de când ajunsese primar, au avut loc percheziții de amploare la primăria din Bistrița, unde birourile instituției au fost împânzite de anchetatori, iar clădirea înconjurată de mascați. În paralel, au fost descinderi și la adresele mai multor angajați din instituție.

Potrivit procurorilor, erau vizate persoane cu funcții de conducere, acuzate de fals, abuz în serviciu și constituirea unui grup infracțional organizat cu privire la eliberarea documentelor de urbanism, mai exact pe două planuri urbanistice, unul legal şi unul fals, iar între primele măsuri luate au fost arestarea pentru 24 de ore a secretarului general şi a arhitectului-şef al primăriei.

La acel moment, deşi vizibil surprins mai degrabă de desfăşurarea de forţe decât de acuzaţiile cu iz penal ce erau cunoscute şi amplu prezentate în presa locală de ani de zile, fiind de notoritate că unii dezvoltatori imobiliari erau ajutaţi de funcţionari, iar alţii blocaţi, iar eliberarea actelor se făcea în funcţie de grosimea plicurilor, plicuri cu bani ce au fost găsite inclusiv la perchezii în casele funcţionarilor, Ioan Turc nu a fost deloc afectat întrucât faptele cercetate erau din mandatul fostului primar, Ovidiu Creţu.

De atunci, pe holurile şi birourile primăriei au fost văzuţi constant procurori şi poliţişti într-un amplu dosar ce nu a fost trimis încă în judecată.

Surse din Primăria Bistriţa confirma ca in ultima perioada mai multi functionari de la serviciul urbanism au fost chemati la politie si intrebati de informatii aparute recent in presa, semn ca ancheta penala ar putea urmari si fapte petrecute in timpul lui Ioan Turc, inclusiv arhitecta sefa a primariei fiind vazuta intrand in sediul politiei chiar anterior primarului. Aceasta suspiciune este intarita de multitudinea de plangeri inregistrate impotriva abuzurilor functionarilor, atat la primaria bistrita, cat si la politie.

Conform presei locale, chiar in timpul perchezitiilor la sediul primariei de anul trecut s-a intamplat una dintre cele mai mari infractiuni, respectiv eliberarea în mod ilegal a unei autorizaţii de construire fără a deţine aviz de mediu pentru un bloc de locuinţe de 11 etaje. Practic, cu politistii si procurorii pe holuri cautand prin acte si luand declaratii, functionarii nu s-au putut abtine, iar autorizatia de construire ar fi fost semnata chiar de Ioan Turc. Acuzatia ca s-au dat bani grei pentru eliberarea acesteia, iar fiecare dintre semnatari si-ar fi luat partea leului este una des auzita la Bistrita.

Pe de alta parte, conform altor surse, Ioan Turc ar fi putea fi cercetat pentru o serie de imprumuturi pe care le-ar fi luat in campania electorala de la diversi oameni de afaceri pe care nu le mai recunoaste si nu mai doreste sa le restituie, desi o parte dintre acestea apar in declaratia lui de avere pe anii 2020, 2021, acuzatie ce este intarita si de faptul ca nu si-a publicat declaratia de avere pe anul 2022 la nici 3 luni de cand ar fi fost obligat sa o faca, desi este jurist de meserie si are si un doctorat in domeniu, fapt ce este cu atat mai agravant.

Galerie foto:

COMENTARII

Latest Posts

VIDEO – Dep. Bogdan Ivan a predat ștafeta T.S.D BN , noul președinte Paul Pop

Urmăriți întreg podcastul accesând linkul de mai jos: https://youtu.be/jJ-GFKVh6mQ

VIDEO – Orașul Beclean se dezvoltă într-un mod rapid

Urmăriți întreg podcastul accesând următorul link : https://youtu.be/N3JIh8mBTgs

Politicăly (In)corect

Urmăriți întreg podcastul accsând linkul de mai jos: https://youtu.be/IYmRFnHPZa0

La nici doi ani de la preluarea mandatului, primarul Bistriţei dă extemporal la… poliţie.

Controversele, dar si acuzatiile la adresa primarului PNL Ioan Turc sporesc pe zi ce trece, iar surse din apropierea acestuia vorbesc de...

Nu rata

VIDEO – La o șuetă politică

Lipsa parcărilor și traficul aglomerat, cele mai fierbinți subiecte ale momentului, la Bistrița De câteva săptămâni, nervii bistrițenilor sunt...

De ce îşi doresc pacienții implant dentar Fast Fixed

Pacienții cu dinți grav deteriorați caută adesea ajutor imediat de la dentistul lor de încredere. Deoarece de obicei le este frică de stomatolog și, prin urmare, și-au...

De ce ai nevoie de intretinere terenuri sportive naturale cu firma specializata

Intretinerea gazonului este esentiala pentru durata de viata a acestuia. Depinde de serviciile de intretinere terenuri sportive naturale, precum si de tipul ei,...

Servicii de creare brand – succesul afacerii tale

Un brand este platforma pe care se construieste succesul in afaceri. Ofera profit garantat prin formarea unei imagini pozitive a companiei, sporind atractivitatea...

PSD și-a ”securizat” valea Bârgăului: Primarii din Joseni, Tiha și Bistrița-Bârgăului, confirmați lideri ai organizațiilor locale.

PSD Bistrița-Năsăud continuă procesul alegerilor interne care vor culmina cu o conferință județeană de alegeri în septembrie. Se așteaptă ca cel puțin...
COMENTARII
error: CONȚINUTUL DE PE ACEST SITE ESTE PROTEJAT !!