spot_imgspot_img
AcasăSocialSătui de restricții, foarte mulți români s-au vaccinat în cadrul maratonului din...
spot_img

Articole noi

Sătui de restricții, foarte mulți români s-au vaccinat în cadrul maratonului din weekend, organizat în Capitală și în mai multe localități din țară. La Bistrița, peste O MIE de persoane s-au prezentat în centrul drive-through

Promisiunile guvernanților legate de relaxarea măsurilor anti-covid de la 1 iunie au fost luate, încă odată, în serios de către o parte a populației. În speranța renunțării măcar la obligativitatea purtării măștilor, românii au luat cu asalt centrele de vaccinare organizate ad-hoc în mai multe localități din România.

În Capitală, conform rectorului Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, Viorel Jinga, citat de stiripesurse.ro, acul seringilor a înțepat 20.360 de persoane în cele două locații în care au fost organizate centre de vaccinare, respectiv Biblioteca Națională și Sala Palatului.

„Noi nu ne-am propus de la început o cifră, ne-am propus să fie cât mai mulţi vaccinaţi, sigur că dacă ar fi fost şi mai puţini, eu spun că era tot un succes”, a declarant Jinga pentru sursa citată, considerând că acțiunea a avut un success „cu mult peste aşteptările unora”.

Și la Bistrița a fost inițiat un astfel de maraton al vaccinărilor, fiind vorba de un centru drive-through cu trei fluxuri organizat de către Instituția Prefectului și Primăria Municipiului Bistrița în parcarea unui centru comercial din birgul transilvănean.

În parcarea de la „mall”-ul bistrițean, atât sâmbătă cât și duminică a existat un flux constant de autovehicule, fără să se creeze aglomerație. Media de așteptare „la coadă” a fost de cel mult 10 minute, fiind vorba de un număr mediu de cinci mașini aflate în așteptare pentru vaccinare.

„Vă mulțumesc tuturor celor care ați ales să vă imunizați! Mulțumesc echipelor de la fluxurile de vaccinare pentru implicare și tuturor celor care au luat parte la organizarea acestei campanii!”, a transmis prefectul Stelian Dolha la finalul campaniei, numărul total de persoane imunizate fiind de 1.068.

Serul folosit în această campanie la nivel național a fost cel de la Pfizer BionTech, iar pentru efectuarea rapelului de peste trei săptămâni se vor organiza alte astfel de maratoane, însă cei care și-au administrat prima tură de vaccin în acest weekend vor putea apela pentru efectuarea rapelului la orice centru care folosește serul de la Pfizer.

Începând din data de 8 mai, toate persoanele care doresc să se vaccineze o pot face fără a se mai programa pe platforma națională, „la liber”, în orice centru de vaccinare, evident, respectând programările deja făcute pe platformă.

După succesul campaniei din weekend, premierul Florin Cîțu susține că astfel de campanii vor continua să se organizeze pe întreg teritoriul țării, iar în București va scoate membrii Guvernului în stradă pentru a încuraja vaccinarea și pentru a intra în contact direct cu populația care se vaccinează:

„Cred ca saptamana viitoare vom avea tot Guvernul in strada la centrele de vaccinare, ministri, secretari de stat. Facem de saptamana viitoare un fel de sedinta de Guvern in strada, vom vorbi cu cetatenii dupa ce ies de la vaccinare”, a spus premierul conform stiripesurse.ro.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata