spot_imgspot_img
AcasăAdministrațieCu voia instanței, fostul manager al Spitalului Județean Focșani se întoarce în...
spot_img

Articole noi

Cu voia instanței, fostul manager al Spitalului Județean Focșani se întoarce în funcție

Constantin Mîndrilă, fost manager al Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani, se întoarce pe funcția din care a fost suspendat în primăvara anului trecut. Cel puțin temporar, până instanța de judecată va lua o decizie definitivă în ceea ce privește anularea celor două ordine emise de fostul ministru al Sănătății Nelu Tătaru care au dus la demiterea lui Mîndrilă. Ieri, Curtea de Apel Galați s-a pronunțat doar pe partea de suspendare a ordinelor, soluția instanței fiindu-i favorabilă fostului manager.

Admite cererea de suspendare formulată de reclamantul Mîndrilă Constantin, în contradictoriu cu pârâtul Ministerul Sănătăţii şi în consecinţă: Suspendă executarea Ordinelor Ministerului Sănătăţii nr. 2483/12.10.2020 şi nr. 2484/12.10.2020, până la soluționarea definitivă a cauzei”, este minuta care apare pe portalul instanțelor. De menționat că această încheiere nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Însă potrivit legii este executorie, ceea ce înseamnă că fostul manager ar trebui să își reintre în drepturi.

Chiar dacă cele două ordine la care se face referire mai sus au fost emise în octombrie, managerul Mîndrilă era „pe tușă” de câteva luni. Inițial, după ce a fost confirmat cu o formă ușoară de Covid 19 și s-a autoizolat potrivit procedurii acceptate, a intervenit în problemă chiar prefectul județului Vrancea, Gheorghiță Berbece. Astfel, la comanda acestuia, managerul SJU Focşani a fost luat cu o izoletă şi internat în spital, de unde a fost externat abia 32 de zile mai târziu. Cât a fost ținut la Secția de Infecțioase, la unitatea medicală conducerea a fost preluată de o echipă militară, spitalul din Focșani fiind al treilea din țară unde a fost luată o astfel de măsură la acel moment, după Suceava și Deva.

După retragerea echipei militare, conducerea a fost preluată interimar de o doamnă doctor stomatolog dintr-o comună a județului Vrancea, interimat care s-a tot prelungit. Suspendarea oficială din funcție a lui Mîndrilă a operat din mai 2020, tot în urma unui ordin semnat și parafat de Nelu Tătaru. Ulterior, în octombrie a fost emis primul ordin, prin care se constata încetarea suspendării, urmat imediat de un act consecutiv, care viza încetarea contractului de management pe care Mîndrilă îl încheiase în ianuarie 2019, ca urmare a promovării unui concurs pentru post.

Din ce se arată în acțiune, ordinul 2423 din 12 octombrie 2020 – care viza încetarea suspendării – ar fi lovit de nulitate. Aceasta pentru că opera cu data de 11 octombrie, zi în care managerul Mîndrilă încă se afla în concediu medical.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata