spot_imgspot_img
AcasăAdministrațieLechința are echipă mobilă pentru intervenție de urgență în cazurile de violență...
spot_img

Articole noi

Lechința are echipă mobilă pentru intervenție de urgență în cazurile de violență domestică identificate pe raza comunei

În ședința  ectrardinară de Consiliu Local al comunei Lechința a fost votat ptoiectul de HCL nr. 78/04.10.2023, inițiat de primarul Romeo Florian.

Astfel, având în vedere că proiectul a primit vot favorabil în rapoartele pe comisii din cadrul Consiliului Local s-a hotărât înființarea echipei mobilepentru intervenție de urgență în cazurile de violență domestică identificate pe raza comunei, echipă formată din 5 membri.

Echipa de intervenție va avea următoarele atribuții:

  • Monitorizarea cazurilor de violență din comună, culegerea de informații asupra acestora, îîntocmirea unei evidențe separate, asigurarea accesului la informații la cererea organelor judiciare și a părților sau reprezentanților acestora.
  • Informarea și sprijinirea lucrătorilor poliției care în cadrul activității lor specificeîntâlnesc situații de violență domestică.
  • Identificarea situațiilor de riscpentru părțile implicate în conflict și îndrumarea acestora spre servicii de specialitate.
  • Colaborarea cu instituții locale de protecție a copilului și raportarea cazurilor, în conformitate cu legislația în vigoare.
  • Instrimentarea cazului împreună cu asistentul social.

De asemenea, echipa mobilă de intervenție are rol de verificare a semnalărilor de evaluare inițială și de realizare a demersurilor necesare pentru depășirea riscului imediat.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata