spot_imgspot_img
AcasăAdministrațieDaniel Suciu: Să nu mai ascundem sub preș subiectul drogurilor. Să acționăm...
spot_img

Articole noi

Daniel Suciu: Să nu mai ascundem sub preș subiectul drogurilor. Să acționăm acum!

Vicepreședintele Camerei Deputaților, Daniel Suciu, reamintește că acum un an, împreună cu actualul ministru al cercetării, Inovării și Digitalizării, deputatul Bogdan Ivan, atenționa cu privire la fenomenul creșterii alarmante a traficului și consumului de droguri.

Deputatul PSD Daniel Suciu a postat pe Facebook:

”Despre fenomenul drogurilor și ce spuneam în 16 septembrie anul trecut, împreună cu Bogdan Ivan:

“În școli, inclusiv în cele din Bistrița, se consumă droguri. Este dramatic că vârsta consumatorilor a scăzut periculos la 11-15 ani. Este adevărat că sunt minori care duc droguri în școli și la fel de adevărat e că avem localuri în țară, dar și la Bistrița, unde patronilor le convină să aibă droguri fiindcă vin clienții. Este adevărat că sunt conducători auto care consumă droguri și omoară oameni nevinovați. Trebuie să dăm tot suportul tinerilor pe care trebuie să-i tratăm ca pe niște bolnavi dacă au această adicție. Am văzut că ni se reproșează că mergem să vânăm copiii în școală și acesta este singurul scop al acestei legi. Este profund greșit. Copiii mei au 12 ani și știu că în anturajele din acest oraș dealerii caută să-și lărgească clienții și plaja de a-și vinde marfa. E nevoie de înăsprirea pedepselor pentru ei. Cineva spunea că trebuie să se testeze și parlamentarii și polițiștii. Da, ne testăm și noi dacă asta este problema. Eu sunt profund îngrijorat ca părinte de fenomenul care se întâmplă lângă noi. Noi am pus pe masa de dezbateri niște propuneri. Am și cerut să fie criticate dacă este cazul. Eu mi-aș dori ca acest subiect al consumului de droguri să fie declarat subiect de interes național și vulnerabilitate la adresa securității naționale”.

Cel mai bun lucru pe care-l putem face este să nu mai ascundem sub preș acest subiect și să acționăm acum!”.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, la deschiderea noului an şcolar, că a decis să includă subiectul consumului de droguri în rândul tinerilor pe ordinea de zi a următoarei şedinţe CSAT. 

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că tema consumului de droguri în şcoli este una care ţine de siguranţa naţională, însă nu vor fi luate măsuri de testare în masă a elevilor, ci vor exista modificări legislative prin care părinţii dacă doresc să fie testaţi copiii lor, atunci acest lucru să fie făcut pe cheltuiala statului. O altă măsură luată în calcul este cea prin care tinerii între 16 şi 18 ani, dacă sunt depistaţi pozitivi la consumul de droguri, să nu îşi mai poată lua permisul de la vârsta de 18 ani.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata