spot_imgspot_img
AcasăDiverseAquabis: Se întrerupe apa potabilă pe câteva străzi din Bistrița și alte...
spot_img

Articole noi

Aquabis: Se întrerupe apa potabilă pe câteva străzi din Bistrița și alte 8 localități. Lucrări de cuplare la noua rețea, în Sîngeorz

Pentru efectuarea lucrărilor de cuplare la noua rețea de apă din Sîngeorz-Băi, Aquabis anunță că astăzi 6 septembrie 2023, de la orele 11.00 până la orele 16.00 (estimativ) se va resimți  LIPSĂ PRESIUNE și chiar LIPSĂ APĂ  în zonele înalte de consum.

Din cauza faptului că sistemul de alimentare cu apă este suprasolicitat în această perioadă, procesul de acumulare a apei în rezervoare este afectat. 

Aquabis anunță sistarea furnizării apei potabile astăzi, 6 septembrie, de la  ora 23.00  până mâine 7 septembrie la ora 06.00, în localitățile Satu Nou, Petriș, Orheiu Bistriței, Jelna, Valea Jelnei înspre Jelna,  Budacu de Jos, Buduș, Simionești și Monariu. Este interval necesar pentru ca nivelul apei din rezervoare să atingă cote optime.

Reiterăm rugămintea de a folosi apa potabilă provenită din rețeaua publică cu prudență și responsabilitate, îndeosebi în această perioadă. Vă rugăm utilizați apa doar în scopuri esențiale – pentru băut, nevoi igienico-sanitare și casnice. Evitați sau reduceți frecvența acțiunilor precum irigații, spălarea trotuarelor, umplerea piscinelor”, transmite Aquabis. 

În vederea efectuării unor lucrări de remediere a unei avarii apărute pe rețeaua de distribuție a apei, Aquabis întrerupe furnizarea apei potabile, azi, 6 septembrie, de la ora 09.00 până la ora 16.00 (estimativ), în Bistrița, pe străzile G. Enescu, Compozitorilor și Cartier Viișoara (Parțial).

Între orele 12.30 – 15.00 (estimativ), se întrerupe apa potabilă în Bistrița Bârgăului – str. Dispensarului și Blidireasa, dar și în Livezile – pe str. Crucii și în satul Dumbrava.

Între orele 12.00 – 14.00 (estimativ), se sistează apa potabilă în Beclean (partea de sus a orașului), cartierul Podirei, zona de agrement și satul Figa.

De la ora 10.30 până la ora 14.00 (estimativ), se sistează apa potabilă în Jelna.

De la ora 10.45 până la 14.00 (estimativ), se va resimți lipsă presiune și chiar lipsă apă pe capetele de rețele din locălitățile RODNA și MAIERU.

Vă asigurăm că o echipă de intervenție se află la fața locului și ia toate măsurile necesare astfel încât reluarea furnizării apei să aibă loc în cel mai scurt timp posibil.

Menționăm că apariția avariilor pe rețeaua publică de alimentare cu apă nu poate fi anticipată. Ea este, de cele mai multe ori, însoțită de întreruperea imediată a furnizării apei în zonele implicate.

Din acest motiv, în unele situații, anunțarea întreruperii furnizării apei poate avea loc după sistarea efectivă a alimentării cu apă”, transmite Aquabis.

În urma manevrelor executate pe rețeaua de distribuție a apei potabile, există posibilitatea deprecierii parametrilor calitativi ai apei (creșterea turbidității). Pentru acest fapt – înainte de consum – vă rugăm să lăsați apa să curgă câteva minute, pentru limpezire.

S.C. AQUABIS S.A. îşi cere scuze faţă de consumatori pentru disconfortul apărut în acest interval.

Telefon Dispecerat : 0263/21.31.17 şi 0372/74.24.78.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata