spot_imgspot_img
AcasăUncategorizedIntretinerea necesara pentru un teren multisport
spot_img

Articole noi

Intretinerea necesara pentru un teren multisport

Terenurile multi sport sunt o parte importanta a unei comunitati, cu ajutorul sportului putem avea o viata sanatoasa, totodata terenurile de sport ajuta la socializarea si bunastarea comunitatii, de aceea este foarte importanta intretinerea si mentinerea lui in calitate optima cat mai mult timp.

Ce inseamna aceasta intretinere? Cine o poate efectua? De ce servicii pentru terenuri sportive ai nevoie? toate acestea le vei gasi in randurile de mai jos.

Etapele intretinerii zilnice

Cea mai eficenta metoda de a depista la timp o problema este inspectia periodica, astfel descoperi la timp si o solutionezi inainte de a deveni o bataie de cap foarte costisitoare. Intretinerea zilnica a terenului tau de sport este baza succesului.

Verificarea vizuala a terenului

Cea mai simpla inspectie este inspectia vizuala zilnica, astfel poti detecta cu usurinta problemele ce pot compromite jocul si siguranta jucatorilor si poti incepe reparatiile necesare .

In cadrul acestei inspectii zilnice este indicat sa  fie efectuat un tur complet al terenului de sport. Verificarea portilor, cosurilor si al cadrului ce inconjoara terenulul sunt esentiale, punctele de sustinere si suruburile treburie verificate pentru a vedea daca au ramas fixe si nu s-au slabit. Trebuie sa te mai asiguri bineinteles ca nu exista vreun element ce poate rani jucatorii.

Verificarea si curatarea stratului de acoperire

Terenurile multisport au diferite straturi de acoperire, unele sunt au nevoie de o curatare mai deasa in timp ce altele nu necesita o curatare atat de frecventa

Gazon sintetic – acesta necesita o periere regulata pentru a garanta o durata de viata cat mai mare.

Podeaua acoperita – acest tip de acoperamant necesita cea mai mica intretinere, un jet de apa, un mop sau o matura este suficient pentru a garnta intretinerea ei

Rasina acrilica – ofera mai multa amortizare decat podeaua clasica dar mai putin decat gazonul sintetic, poate fi curatata cu o matura, apa sau o suflanta.

Investirea in echipament profesionist de curatare cu apa sau aer este mult mai recomandat decat folosirea unui mop de pilda.

Inspectia si verificarea punctelor de fixare si de ancorare

Terenurile de sport sunt alcatuite din multe elemente fixate intre ele, inspectarea punctelor de sustinere si strngerea lor unde este cazul precum si verificarea punctelor de ancorare este necesara asigurarii sigurantei pe terenul de sport. Cu timpul aceste puncte de sustinere si ancorare se pot slabi sau chiar desprinde ce poate duce la accidentarea jucatorillor.

Aceste puncte sunt in mare parte pozitionate pe porti, cosuri si palisade. Inspectarea lor te poate asigura ca echipamentele sunt fixate si nu exista risc de accidentare.

Alege serviciile de care ai nevoie de pe website-ul nostru.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata