Maria Denisa Capotă – Bronz la proba de 400 m a concursului de atletism

0
642

Momente de emoție și mândrie la Festivalul Olimpic al Tineretului European. Atleta Maria Denisa Capotă a cucerit medalia de bronz la proba de 400 m a concursului de atletism.

Atleta Denisa Capotă aduce o nouă medalie pentru Team Romania la Festivalul Olimpic al Tineretului European din Slovacia, bronz la 400 m. Ea și-a stabilit cea mai bună performanță în cursă, timpul său 55.33 secunde.”, arată reprezentanții Comitetului Olimpic și Sportiv Român, pe pagina de socializare.

Emoțiile însă nu s-au epuizat. Astăzi sportiva noastră participă la calificările în proba de Ștafetă 100x200x300x400 m feminin. Finala va avea loc sâmbătă, 30 iulie, cu începere de la ora 12.00.

Maria Denisa Capotă are doar 16 ani, este în clasa a X-a la Liceul cu Program Sportiv Bistrița. Este una dintre titularele Clubului Sportiv Municipal Bistrița fiind antrenată de profesor Claudia Alina Cucerzan. Surse din cadrul CSM Bistrița au precizat pentru Decisiv.ro că sportiva noastră este unul dintre talentele descoperite recent. Deși este născută în Spania, Maria Denisa Capotă are origini bistrițene, părinții ei fiind stabiliți la Rebra. Din clasa a VI-a, Denisa a început să se antreneze la Bistrița, fiind descoperită treptat,cu fiecare competiție câștigată.  Dintre titlurile dobândite până acum îl amintim pe cel de vicecampioană  în proba de 400 m – Campionatul Naţional de Juniori 2 (U18) care a avut loc la Piteşti.  

Festivalul Olimpic al Tineretului European are loc la Banská Bystrica – Slovacia, a început în 24 iulie și se va încheia 30 iulie 2022. La startul competițiilor s-au prezentat nu mai puțin de 2252  de sportivi din 48 de state europene, 92 dintre aceștia fiind români.

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.