spot_imgspot_img
AcasăAdministrațieBistrița-Năsăud, un nou record al veniturilor rezultate din reciclarea deșeurilor
spot_img

Articole noi

Bistrița-Năsăud, un nou record al veniturilor rezultate din reciclarea deșeurilor

Județul Bistrița-Năsăud începe să facă progrese în ce privește valorificarea deșeurilor colectate de la populație. Până la sfârșitul lunii iulie, ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud a reușit să obțină peste 1,3 milioane de lei din valorificarea deșeurilor reciclabile, anunță directorul ADI Deșeuri, Cristian Marius Niculaie.

”Rezultatele obținute în ultima vreme în reciclarea deșeurilor ne arată că suntem pe drumul cel bun.

Conform rapoartelor intermediare de sortare întocmite de operatorul de tratare și depozitare a deșeurilor de la Tărpiu, s-a înregistrat o creștere semnificativă a procentului de reciclare a deșeurilor colectate din județul Bistrița-Năsăud.  De la începutul lunii Iulie până în prezent, procentul de valorificare a deșeurilor (valorificare materială și energetică) este de peste 40 %, din totalul deșeurilor colectate ca reciclabile din județul nostru. Practic a crescut calitatea colectării selective, lucru îmbucurător și încurajator. ”, spune șeful ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud.

Cristian Niculaie crede că rezultatele din acest an se datorează implementării măsurii ”colectarea de la poarta casei” pe 4 fracții distincte a deșeurilor din toate zonele de case, în condițiile în care peste 70 % din utilizatorii casnici ai serviciului de salubrizare locuiesc la case.

”Preocuparea noastră de a înlesni efortul de colectare a cetățenilor, prin ridicarea tuturor fracțiilor de deșeuri de la poarta casei a început să dea roade. Până la această dată, în anul 2022 s-au obținut din valorificarea deșeurilor reciclabile 1.345.000 lei, bani care se vor întoarce în comunitățile județului nostru, la fel cum am procedat cu sumele obținute din valorificarea deșeurilor anul trecut. Acest fapt confirmă creșterea procentului de valorificare a deșeurilor reciclabile, dacă ne gândim că pe întreg anul 2021 suma aceasta a fost de 1.5 milioane lei realizată cu o medie de reciclare a deșeurilor de aprox. 14 %. Felicitări tuturor cetățenilor care au înțeles importanța reciclării deșeurilor! Efortul fiecăruia dintre noi în gestionarea corectă a deșeurilor încă din gospodărie se vede clar în acești indicatori de performanță.  Este important să continuăm pe această direcție cu responsabilitate și spirit civic pentru a ne bucura de un județ mai curat la costuri de salubrizare rezonabile. Împreună putem face lucrurile și mai bine pe viitor, totul depinde doar de implicarea noastră. Haideți să le punem pe toate la locul lor!”, afirmă Cristian Marius Niculaie.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata