A.D.I. Deșeuri Bistrița-Năsăud derulează în aceste zile o campanie de informare despre colectarea din poartă în poartă a deșeurilor pe 4 fracții

0
270

Colectarea din poartă în poartă a deșeurilor pe 4 fracții este una din cele mai importante măsuri pe care le luăm pentru a eficientiza activitatea în gestionarea deșeurilor din județul nostru.

Inspectorii Corpului de Control al A.D.I. Deșeuri Bistrița-Năsăud derulează în aceste zile o campanie de informare adresată cetățenilor ce locuiesc în toate zonele de case din județ atât în mediul rural, cât și în mediul urban.

Distribuim un material informativ, care explică într-un mod simplu, cum trebuie să separăm corect deșeurile în gospodărie.

Începând din luna iunie, la solicitarea ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud, operatorul de salubritate Supercom SA va distribui în toate zonele de case saci menajeri de culoare verde și de culoare albastră pentru a fi folosiți la colectarea deșeurilor reciclabile din sticlă și din hârtie / carton de la poarta casei, așa cum se întâmplă în prezent cu deșeurile din plastic și metal și deșeurile reziduale.

În sacul verde de 120 L se vor colecta deșeurile reciclabile din sticlă, iar în sacul albastru de 240 L se vor colecta deșeurile reciclabile din hârtie / carton. Frecvența de colectare a acestor deșeuri va fi de 1 dată pe lună în mediul urban și de o dată la două luni în mediul rural.

Prin această măsură, ne dorim să ușurăm efortul de colectare a cetățenilor care nu vor mai fi nevoiți să meargă sute de metri până la platformele de colectare dotate cu containere semi-îngropate pentru deșeurile reciclabile din sticlă și din hârtie / carton. De asemenea, vom avea un control mai bun cu privire la cum se face separarea deșeurilor reciclabile în fiecare gospodărie.

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.