spot_imgspot_img
AcasăUltima orăNume GRELE în cursa pentru șefia Palatului Culturii Bistrița! NOI vă spunem...
spot_img

Articole noi

Nume GRELE în cursa pentru șefia Palatului Culturii Bistrița! NOI vă spunem cinci nume din cele șase care s-au înscris la concurs (SURSE)

Una dintre cele mai titrare instituții ale Primăriei Bistrița, cu un buget pe măsură, este Palatul Culturii, respectiv Centrul Municipal de Cultură. Odată cu plecarea lui Dorel Cosma din funcția de manager, postul a rămas liber. Bătălia pentru acest fotoliu cultural este însă una mare, plină de orgolii și ambiții personale.

Ziua de 16 martie a fost data limită pentru depunerea dosarelor candidaților, astfel că, la această oră suntem în măsură să vă oferim câteva dintre numele sonore înscrise în această bătălie culturală. Informațiile ne-au venit pe surse, veridicitatea acestora fiind confirmată off the record de către persoane aflate în cercul restrâns al acestui domeniu.

Conform regulamentului de concurs, dosarele candidaților nu trebuie să fie cunoscute de către membrii comisiei de examinare, însă unul din pretendenții la șefia Palatului și-a făcut cunoscut planul de management, indicând vizual coperta lucrării, dar și motto-ul acesteia: „Trebuie să îndrăznim”. „Îndrăznețul” care și-a „semnalat” prezența în concurs este Ciprian Augustin Moldovan, fostul jurnalist retras din activitate la Chiraleș.

După plecarea lui Dorel Cosma de la Palatul Culturii, Mihai Berbunschi – șef serviciu – a preluat interimatul, ceea ce l-a „obligat” să facă pasul către etapa următoare, tânărul ce a crescut „la mâna” lui Cosma fiind și el unul dintre candidați.

Una alt nume destul de sonor în micul burg ardelean este cel al lui Ion Bradea, fiul artistului Grigore Bradea. Ion a fost, în ultima perioadă, consilier în cadrul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

Profesorul Claudiu Șular, profesor de istorie, a fost directorul școlii de muzică și a gestionat mai multe acțiuni culturale dedicate tinerilor prin ONG-ul său: „Bistrita Armonia-JAZZ”. Și el are dosarul depus pentru acest concurs.

Unul din numele grele care sunt vehiculate că și-ar fi depus dosarul este Gavril Țărmure, doctor în cultură, declarat în anul 2015 ca „cel mai influent manager cultural din România”. Cel poreclit „Ț” este în acest moment managerul Centrului Județean pentru Cultură, însă de foarte multe ori s-a spus că locul lui este tocmai la „polul” opus, adică la Palatul Culturii.

Cel de-al șaselea nume însă nu l-am dibuit, însă poate fi unul dintre alți doi oameni ce au interferat cu cultura în cariera lor: fostul senator Ioan Simionca, coregraf la bază, precum și fostul secretar de stat din ministerul culturii Alexandru Pugna.

Dacă aceasta este lista finală a candidaților pentru funcția de manager al Palatului Culturii Bistrița, pariul nostru se îndreaptă către Ț, fiind totuși cea mai grea „piesă”. Dacă acesta s-a răzgândit, așa cum spun anumite voci „dezinteresate”, atunci lupta este una deschisă, cu excepția lui Ciprian Moldovan care și-a „însemnat” deja lucrarea. În mod normal, având în vedere faptul că lucrările, proiectele de management trebuie să nu fie legate de numele candidaților iar Moldovan tocmai ce a făcut această faptă, comisia de examinare ar trebui să-l descalifice.

În rest, mult succes tuturor candidaților și sperăm că va fi o competiție reală din care să rezulte un manager cultural pe care Bistrița îl merită.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata