spot_imgspot_img
AcasăAnchetăMai terminăm și noi grădinițele, domn primar? Primăria Rodna n-are bani să...
spot_img

Articole noi

Mai terminăm și noi grădinițele, domn primar? Primăria Rodna n-are bani să plătească recepția

UAT Rodna se confruntă cu mari probleme ce țin de bani, după ce primarul, Tinu Grapini, a băgat destul de mult comuna în datorii. Iar la cei ce vin din urmă, adică cei mici, nu se mai gândește nimeni, mai ales după ce domnul primar are capul cât o baniță după ce nu i-au ieșit combinațiile.

Tinule, ai dat-o de gard. Ca nuca de perete s-au lipit toate sfaturile consilierilor și acum trebuie să tragi ponoasele, no, cum s-ar zice e musai. Dacă nu s-a putut face un SF (Studiu de Fezabilitate) ca lumea în zonă și să vedeți cam din ce-i făcut pământul de pe Valea Vinului, normal, v-a luat-o dealul la vale și a nimerit în grădiniță.

Să consolidezi un versant atât de agresiv, într-o zonă în care de câteva ori pe an, dar mai ales iarna, se rup bucăți mari de pământ și blochează traficul, este destul de costisitor. Tinule, zi un pic, e pe gratis, nu? Gratis cât încă două grădinițe. Să nu uităm că ați și făcut pe acolo o inginerie românească de proaspătă tehnologie, că ați tras firele de curent (pe stâlpi de lemn, să ne înțelegem) prin pereții grădiniței. Păi așa, că-i vina ei că acolo ați făcut-o, mama ei de treabă, de ce a intrat în fire? Să-i fie rușine că are obrazul cam cât ceafa primarului.

Revenind la povestea cu grădinițele, facem un rezumat. Una funcționează cum funcționează, să o țină Dumnezeu. Una e ca o groapă comună, dar la suprafață, bine că n-a fost gata și cu copii în ea când s-a surpat dealul. Iar încă una, hopa, probleme! Păi, da, probleme, că primăria are datorii cât Casa Poporului și n-ajung banii nici de plata datoriilor către DORIS AGRICONS SRL (există procese și justiția e de partea firmei care a făcut lucrarea), dar nici cei 2% pe care Primăria Rodna prin acest îmPUTErnicit, Valentin-Iosif Grapini, trebuie să-i plătească către Inspectoratul Județean în Construcții Bistrița-Năsăud.

Băi, băieți, 2% amărâți, cam cât gipul lui nea primarul. Sau câțiva metri pătrați din pământurile unde e el baci. Sau… știți ceva, mint, pentru că domnul primar are declarația de avere goală, el e sărac, așa că a apelat la împrumuturi ca măcar comuna să nu pară săracă.

Iată, să vedeți și cât de serios și implicat e Tinuț. Declarația sa din 2019, adică de acum 5 ani, va spune absolut totul:

La Valea Vinului va exista o grădiniţă cu trei clase şi o şcoală nouă. Suntem în faza de a începe licitaţia. Exista o şcoală în paragină acolo, aşa că am decis să facem o şcoală conform standardelor din 2020. Am căutat tot timpul soluţii de a aduce bani în localitate, iar fondurile guvernamentale şi fondurile europene ne-au fost la îndemână… Avem finanţată grădiniţa respectivă, urmează să demarăm licitaţia, după primirea tuturor avizelor şi să începem implementarea ei începând de anul viitor”.

Ce rost mai are atâta strofocare, domn primar, fără finalizare? A, că ați promis avioane în presă și i-ați burdușit pe oameni cu promisiuni e una, dar faceți parte din echipa aia cu faptele, nu cu vobele. Sau e invers?

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata