spot_imgspot_img
AcasăAnchetăPrimărie cu datorii, primar „oropsit”! Rodna e bună de plată în timp...
spot_img

Articole noi

Primărie cu datorii, primar „oropsit”! Rodna e bună de plată în timp ce șefu’ se dă cu gipu’

Comuna de la poalele Munților Rodnei stă pe un butoi de pulbere. Primarul „Tinuț” Grapini, pe numele întreg Valentin-Iosif Grapini, pare că a pierdut controlul și hamurile care i-au fost date special pentru a da o direcție Rodnei. Datoriile create se adună, cei care au executat lucrări și au bani de luat în urma serviciilor sunt nemulțumiți, iar oamenii încep să audă cum Tinuț o dă de gard, aproape chiar să-și piardă din susținerea de la „centru”. De data aceasta, scriem „centru” cu „c” mic.

Nu le numim combinații, să le spunem doar proaste directive de management aplicat în administrația locală. Aici, Tinuț a bifat la toate capitolele, iritând patroni de firme, astfel că s-a trezit cu mulți în tribunal. Sumele sunt greu de scris sau de citit, iar cel mai greu este să fie recuperate de către păgubiți.

Printre firmele care încă așteaptă să primească banii, gurile rele le-ar spune că pot aștepta în pace și liniște și că n-o să vadă bani degrabă, se numără societatea Doris Agrocons SRL (pensiunea Doris din Rodna), DIACENTER&DESIGN SRL din Bacău, o firmă de consultanță în management, TOMAD SRL sau MIS GRUP.

Bun de plată

Datoriile cumulate de către primărie se pot oglindi în condițiile pe care rodnenii le primesc și trăiesc. Chiar dacă primarul în funcție are deja două mandate, promisiunile de campanie, mai precis din campanii, au pălit umbros ca salcia pe apă. Peste grădinița nouă a năvălit un deal, drumurile arată ca înainte de a fi primar, șantierele își prelungesc termenele și oamenii, evident că nu sunt mulțumiți.

Revenind la situația cu datoriile, din sursele pe care le avem, cea mai mare sumă s-a adunat pe partea celor de la MIS Grup care a și dat comuna Rodna în judecată.

Ar fi vorba de circa 7 miliarde de lei, o sumă enormă pentru o comună cu 5-6 mii de locuitori. Tocmai din cauza datoriilor, localitățile nu pot ieși din praf, asta pentru că termenele se prelungesc, iar unele lucrări nu pot să fie date în folosință sau să li se facă recepția.

Primarul „oropsit”

Primarul Grapini este foarte rezervat când vine vorba despre declarația de avere. Rodnenii îl văd când se plimbă cu un SUV, știu câte case are, câte terenuri, îi știu învârtelile cu apropiații și știu la ce să se aștepte de la el dacă nu îi stau aproape de suflet. Consultând toate declarațiile de avere, publicate pe Agenția Națională de Integritate, primarul este, poate, cel mai sărac primar din România. În afară de salariu, nu apare nimic. De ce? Pentru că toate bunurile mobile, imobile, bijuteriile, ceasurile, absolut orice formă de valoare sunt trecute pe părinți și alte neamuri. Tactica asta s-a mai găsit și la alții, dar ei așteptau să îi viziteze DNA-ul, deci o făceau de frică. Primarul Rodnei spune despre sine că este un om curat și corect, deci să presupunem că o face doar din modestia-i cuprinzătoare.

Ultima bombă pe care Grapini a aruncat-o în spațiul public a fost ideea unei pârtii de schi. Nu orice fel de pârtie, ci cea mai mare pârtie de schi din țară, ca să încununeze ideea de Stațiune Turistică de Interes Național pe care o are primarul de câțiva ani, chiar dacă localități precum Copșa Mică atrag mai mulți turiști. Primarul ar vrea să facă o pârtie de 20 de kilometri. Pe surse, i s-a transmis din partea unor mari antreprenori din acest domeniu, că o pârtie de 20 de kilometri ar fi falimentară și nefezabilă pentru o localitate precum Rodna. Însă știm că atunci când ești sărac și în datorii, ești ambițios să scoți capul afară, precum un ghiocel primăvara.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata