spot_imgspot_img
AcasăPoliticăMonica Sasarman :Primarul Turc captiv în mirajul unui safari
spot_img

Articole noi

Monica Sasarman :Primarul Turc captiv în mirajul unui safari

Am urmărit aseară conferința de presă susținută de edilul municipiului Bistrița. Trecând peste amalgamul (talmeș-balmeș) dintre ceea ce se dorea a fi retrospectiva anului 2023 și perspectiva anului 2024 (nimic concret), am desprins ideea că vom avea 250 proiecte (❓️), despre care edilul spunea că este greu să citești denumirea acestora . Sperăm să nu fie numărate ca steagurile lui Pristanda din celebra piesă scrisă de Caragiale…

Ne spune că în Bistrița e nevoie de un nou spital, însă nu ne spune ce demersuri, în calitate de edil, a făcut în acest sens . Unde a depus vreo cerere de finanțare și ce impedimente a întâmpinat? Demers zero al primarului în acest scop.

Parafrazându-l pe primarul Turc, ”sediu materiei” arată că 𝒑𝒓𝒊𝒎𝒂𝒓𝒖𝒍 𝒂𝒓𝒆 𝒐𝒃𝒍𝒊𝒈𝒂𝒕̦𝒊𝒂 𝒅𝒆 𝒂 𝒍𝒖𝒂 𝒎𝒂̆𝒔𝒖𝒓𝒊 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒂 𝒂𝒔𝒊𝒈𝒖𝒓𝒂 𝒔𝒆𝒓𝒗𝒊𝒄𝒊𝒊𝒍𝒆 𝒄𝒐𝒎𝒖𝒏𝒊𝒕𝒂𝒓𝒆 𝒅𝒆 𝒖𝒕𝒊𝒍𝒊𝒕𝒂̆𝒕̦𝒊 𝒑𝒖𝒃𝒍𝒊𝒄𝒆 𝒅𝒆 𝒊𝒏𝒕𝒆𝒓𝒆𝒔 𝒍𝒐𝒄𝒂𝒍. Înafară de a arăta cu degetul înspre alții (𝑝𝑒 𝑚𝑜𝑑𝑒𝑙𝑢𝑙 𝑢𝑛𝑢𝑖𝑎 𝑑𝑒 𝑙𝑎 𝑛𝑖𝑣𝑒𝑙 𝑛𝑎𝑡𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙 𝑐𝑢 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑖̂𝑠̦𝑖 𝑔𝑟𝑎𝑡𝑢𝑙𝑒𝑎𝑧𝑎̆ 𝑟𝑒𝑐𝑖𝑝𝑟𝑜𝑐 𝑣𝑜𝑟𝑏𝑒𝑙𝑒, 𝑐𝑎̆ 𝑓𝑎𝑝𝑡𝑒 𝑛𝑢 𝑠𝑢𝑛𝑡) și de a ridica din umeri, nu ne-a spus nicio măsură concretă pe care a dispus-o astfel încât bistrițenii să ducă o viață mai bună.𝗡𝗲-𝗮 𝗱𝗲𝗺𝗼𝗻𝘀𝘁𝗿𝗮𝘁 𝗮𝘀𝘁𝗳𝗲𝗹 𝗰𝗮̆ 𝗺𝗶𝗿𝗮𝗷𝘂𝗹 𝘂𝗻𝘂𝗶 𝘀𝗮𝗳𝗮𝗿𝗶 𝗶-𝗮 𝗼𝗰𝘂𝗽𝗮𝘁 𝗰𝗲𝗶 𝘁𝗿𝗲𝗶 𝗮𝗻𝗶 𝗱𝗲 𝗮𝗱𝗺𝗶𝗻𝗶𝘀𝘁𝗿𝗮𝘁̦𝗶𝗲.

Domnule primar, ca să nu mai pierdeți și lunile de mandat care v-au rămas cu îndelungi căutări prin „sediu materiei”, vă indic actul normativ unde aveți enumerate atribuțiile: art. 155 din OUG 57/2019. 

Apropo, 𝘀𝘁𝗲𝗻𝗼𝗴𝗿𝗮𝗺𝗮 𝘂𝗻𝗲𝗶 𝘀̦𝗲𝗱𝗶𝗻𝘁̦𝗲 𝗱𝗲 𝗹𝘂𝗰𝗿𝘂 𝗰𝘂 𝗼𝗽𝗲𝗿𝗮𝘁𝗼𝗿𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝗮𝗽𝗮̆ (despre acest document ați fost întrebat de jurnaliști) și un comunicat de presă sunt lucruri total diferite – cu siguranță ați pornit de la premisa că bistrițenii sunt #analfabeți funcțional și oricum nu înțeleg nimic.

Si  tot analfabeți funcțional ne credeți când ne spuneți că turnarea mixturii asfaltice peste drum pietruit sau de pământ se încadrează în categoria lucrărilor de reparații și întreținere. În Normativul privind întreţinerea şi repararea drumurilor publice sunt menționate în concret în ce constau lucrările de întreținere a drumurilor pietruite sau de pământ și categoric nu includ și aplicarea unei îmbrăcăminți rutiere din mixturi asfaltice.

𝗗𝗮𝗰𝗮̆ 𝗱𝘂𝗺𝗻𝗲𝗮𝘃𝗼𝗮𝘀𝘁𝗿𝗮̆ 𝗻𝗲 𝘀𝗽𝘂𝗻𝗲𝘁̦𝗶 𝗰𝗮̆ 𝗽𝘂𝘁𝗲𝘁̦𝗶 𝗳𝗮𝗰𝗲 𝗮𝗹𝘁𝗳𝗲𝗹 𝗱𝗲𝗰𝗮̂𝘁 𝗽𝗿𝗲𝘃𝗲𝗱𝗲𝗿𝗶𝗹𝗲 𝗹𝗲𝗴𝗮𝗹𝗲, 𝗽𝗼𝘁 𝘀̦𝗶 𝗯𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝘁̦𝗲𝗻𝗶𝗶 𝘀𝗮̆ 𝗽𝗹𝗮̆𝘁𝗲𝗮𝘀𝗰𝗮̆ 𝗶𝗺𝗽𝗼𝘇𝗶𝘁𝗲𝗹𝗲 𝗳𝗮̆𝗿𝗮̆ 𝗺𝗮𝗷𝗼𝗿𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗱𝗲 𝗽𝗲𝘀𝘁𝗲 𝟭𝟯% 𝗽𝗲 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗹𝗲-𝗮𝘁̦𝗶 𝗶𝗺𝗽𝘂𝘀-𝗼 𝘀̦𝗶 𝗳𝗮̆𝗿𝗮̆ 𝘀𝗮̆ 𝗶̂𝗶 𝘀𝗮𝗻𝗰𝘁̦𝗶𝗼𝗻𝗮𝘁̦𝗶 𝗶̂𝗻 𝘃𝗿𝗲𝘂𝗻 𝗳𝗲𝗹? Sau legea poate fi încălcată doar de dvs?

În loc de concluzie, un sfat: lăsați safari, lăsați Singapore și alte basme și concentrați-vă pe rezolvarea problemelor din Bistrița, măcar în al 11-lea ceas! 

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata