spot_imgspot_img
AcasăEconomicRobotizarea intralogisticii - Soluția pentru o logistică rapidă și eficientă
spot_img

Articole noi

Robotizarea intralogisticii – Soluția pentru o logistică rapidă și eficientă

Un eveniment live destinat companiilor care gestionează depozite sau spații logistice și care doresc să evalueze investiții în tehnologie robotică va avea loc joi, 25 mai, 2023, în incinta RADISSON BLU, SALA MEROPE, Calea Victoriei, 63 – 81, București.

Seminarul de business pentru intralogistică “Robotics for Intralogistics” va fi ținut de Experți în robotică din UK, Olanda și România. Scopul acestui seminar este de a informa antreprenori și manageri despre tot ce ține de evoluția tehnologiei în materie de  automatizarea operațiilor cu mărfuri, stocuri, piese de schimb, produse finite sau alte repere, ceea ce facilitează creșterea productivității fără personal suplimentar. Printre vorbitori vor fi prezenți: James Newman – Emea Director at Greyorange, Plamena Bryant – Senior Account Manager, Eric Knaapen – Senior Account Executive, precum și Daniel Aizic – CEO, Idtotal.

Acest eveniment oferă ocazia companiilor din domeniul logisticii, distribuției, producției și retail să afle cele mai noi informații legate de investiții în roboți industriali.

Farmacia Tei, o companie antreprenorială, care a avut curajul de a implementa cel mai mare sistem automatizat de intralogistică confirmă că a atins noi performanțe prin:

  • Creșterea capacității de procesare a comenzilor online;
  • Predictibilitatea și trasabilitatea procesării comenzilor, compania având acum posibilitatea să anunțe clientul cât va dura procesarea încă de pe site;
  • Un mai bun control al fluxurilor de mărfuri, al stocurilor și resurselor;
  • Diversificarea metodelor și parametrilor de livrare, compania având acum posibilitatea de schimbare a priorităților comenzilor în timp real.

Acest proiect de succes a fost implementat în Nordul Bucureștiului, iar în prezent compania a scurtat durata de instruire a unor noi operatori la 1-2 zile, iar satisfacția angajaților a crescut foarte mult, având în vedere că depun un efort mai mic, dar au o eficiență mult mai bună.

Roxana Maftei, fondatoarea Farmaciei Tei declară: ”Ne-am atins toate obiectivele stabilite, obținând o creștere semnificativă a productivității angajaților, și anume: de la 60 produse procesate per operator înainte de implementare, la 280-300 de produse cu sistemul robotizat, estimând o recuperare a investiției în mai puțin de 3 ani. În prezent, avem o vizibilitate și un control mult mai bune pentru toate procesele logistice interne, ceea ce ne permite să ne ducem mai departe planul de extindere.”

La nivel global, se observă aceeași tendință în domeniul dat, fenomen confirmat de un raport recent care ne aduce la cunoștință că în mai puțin de 5 ani, aproximativ 50% dintre companii vor adopta o formă de roboți pentru intralogistică și majoritatea dintre ele vor opera o flotă heterogenă de roboți. Momentan, studiul confirmă că până la 80% din mediul antreprenorial nu dispune de o astfel de tehnologie.

Investiția în robotică se adeverește a fi un pas important cu impact major asupra intralogisticii. Respectiv, pașii necesari pentru aceasta ar trebui să includă:

  • Analiza necesităților proprii
  • Evaluarea opțiunilor de pe piață
  • Alocarea resurselor necesare: financiare, umane și informaționale
  • Implementarea și instruirea

Astfel, robotizarea intralogisticii este o soluție inovatoare și eficientă pentru îmbunătățirea performanțelor și a productivității în depozite și centre de distribuție.

Vă așteptăm la seminar să ne cunoaștem, să discutăm despre rolul roboților în intralogistică și să identificăm cea mai bună strategie pentru automatizarea proceselor repetitive din compania dumneavoastră.

În urma acestui seminar, veți fi informat:

– despre ultimele tendințe din domeniul roboticii pentru logistică;

– care sunt principalii indicatori (KPI) ai unei investiții în robotică;

– exemple practice și strategii de urmat pentru o mai bună pregătire a companiei pentru automatizare, etc.

Înregistrarea o puteți face prin completarea formularului de pe https://event.idtotal.ro, iar participarea este absolut gratuită!

Nu ratați această oportunitate de a afla ultimele noutăți de la experți în domeniu și de a fi cu un pas înaintea concurenței.

Agenda, precum și detaliile suplimentare despre acest seminar live pot fi consultate pe https://event.idtotal.ro. De asemenea, mai multe lucruri interesante, experiențe și practici utile despre proiect găsiți pe pagina oficială GreyOrange.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata