spot_imgspot_img
AcasăDiverseSe verifică în această perioadă pubela neagră, și constatăm că încă foarte...
spot_img

Articole noi

Se verifică în această perioadă pubela neagră, și constatăm că încă foarte mulți cetățeni pun deșeuri reciclabile în acest recipient destinat fracției menajere.

Oameni buni, nu mai faceți acest lucru! Deșeurile din pubela neagră se duc direct pe groapa de gunoi, nu intră în procesul de sortare.

Ne batem joc și de banii noștri pentru că nu valorificăm toate deșeurile cu potențial reciclabil și totodată umplem celula 2 de la Tărpiu mult mai repede, ceea ce înseamnă că vom cheltui alți bani pentru construirea celulei 3, resurse financiare ce ar putea fi folosite pentru alte proiecte necesare pentru comunitățile noastre.

Am reușit împreună să creștem calitatea reciclării în județul Bistrița-Năsăud și am valorificat cu 1000 de tone de deșeuri reciclabile mai mult în 2022 decât în anul precedent. Lucrurile stau mult mai bine în ceea ce privește pubela galbenă de când facem colectarea la poarta casei, cantitățile valorificate de sticlă și hârtie-carton au crescut simțitor odată cu introducerea sacilor albaștri și verzi, dar încă foarte multe deșeuri reciclabile sunt aruncate în pubela neagră.

Inspectorii Corpului de Control al ADI deșeuri Bistrița-Năsăud au controlat modul în care sunt colectate separat deșeurile verificând pubela neagră, au găsit deșeuri reciclabile în această pubelă, au aplicat stickere pe pubelele neconforme și i-au îndemnat pe cetățeni să depună deșeurile reciclabile în mod corect în recipienții aferenți fiecărei fracții, având în vedere că în prezent operatorul de salubritate colectează deșeurile de la poarta casei pe 4 fracții distincte. Cei care nu respectă colectarea separată corectă a deșeurilor și depun deșeuri reciclabile în pubele negre, riscă sancțiuni cuprinse între 100 și 300 de lei, conform Legii 101 a serviciilor de salubrizare a localităților.

Reciclarea deșeurilor începe prin colectarea separată corectă a acestora. Haideți să fim responsabili și să le punem pe toate la locul lor pentru ca să construim un viitor mai bun pentru noi și pentru copiii noștri!

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata