spot_imgspot_img
AcasăEditorialSe strânge lațul! Ioane?
spot_img

Articole noi

Se strânge lațul! Ioane?

Desigur, mulți au auzit de „Scrisoarea lui Neacșu din Câmpulung către judele Brașovului”, epistolă ce datează de prin 1521. Sau de „Învățăturile lui Neagoe Basarab către fiul său Teodosie”. La jumătate de mileniu distanță, după ce omenirea a evoluat până la nivelul online, un individ pe nume Costantin Știr, antreprenor și membru PNL (încă?), fost candidat la primăria Negrilești, deversează pe messenger la adresa subsemnatului amenințări cu instanțele, mă întreabă dacă știu ce înseamnă „cioroi”, susține că i-am falsificat contul și că nu a vândut nicio mașină multifuncțională Primăriei Bistrița!

Deși dovezile sunt copleșitoare, individul în cauză siluiește limba română și încearcă să intimideze pe oricine dezvăluie matrapazlâcurile administrative ale lui „Neluțu”. Exprimarea îi aparține.

Mesajele sale inițiale cu privire la mașina multifuncțională vândută primăriei au fost trimise nu doar subsemnatului ci și avocatei Augusta Săsărman și, foarte ciudat, părți intregi din aceste mesaje se regăsesc in dreptul la replică remis de primărie către publicația Bistrițeanul.ro!

Deci, să recapitulăm: Constantin Știr recunoaște în mesaje că a vândut o mașină multifuncțională veche de 16 ani Primăriei Bistrița, apoi declară, tot în mesaje, că el nu a vândut nicio mașină Primăriei, că i-am falsificat contul de facebook, că m-a acționat în judecată, întrebându-mă dacă știu ce înseamnă „cioroi”.

Acest comportament haotic, de individ cu bani, plin de șmecherie și care știe cum să se descurce să sugă bani publici din afaceri cu statul pe baza unor pile aflate vremelnic in funcție ne arată încă odată că în această țară, oportunismul se transformă în golănism iar banii publici sunt cea mai sigură sursă de a te ridica material la un standard de viață peste medie.

Contractul dintre Primăria Bistrița și firma MaxMetal-Pro srl a fost cu dedicație, adică multifuncționala să nu depășească 16 ani vechime și kilometri parcurși să nu fie mai mulți de 155.000, lucru îndeplinit doar de firma domnului Știr. Deci? Așa se fac afacerile cu bani publici? Cu rude, neamuri, prieteni, colegi de partid? Sub paravanul așa-zis legal, dar cu destinație precisă?

Deserviciul făcut de Constantin Știr lui Ioan Turc este imens deși, inițial, respectivul a sărit în apărarea lui „Neluțu” depășind normelor uzuale de slugărnicie în partid. Sunt inserate sintagme ale preaplecăciunii până la nivelul sărutului papucului de sultan. Uniformizarea obiceiurilor de genul „nu te băga în seamă dacă nu te mănâncă” conțin fervoarea unei demnități liberale câștigate cândva de câinele lui Pavlov. Iar câinele nu are culoare politică pur și simplu pentru că nu percepe galbenul liberal. El observă viata doar în alb și negru.

Mesajele domnului Știr denotă în același timp clarviziunea orală transpusă în litere a sufletului unui om, sclavia fiind abolită, pe plantația liberală de bumbac 100 la sută fără elastic pentru chiloți, că ăla nu se culege.

Ce am putea noi să adaugăm la aceste mesaje? O umbră de tristețe răsărită din preaplinul regurgitărilor electorale? Un simbol precum pisica lui Schrodinger? Nu, pentru că aia era un paradox și ba exista, ba nu exista. Să fie un pariu precum acela al lui Pascal? Nu, pentru că o persoană rațională se comportă ca și cum Dumnezeu ar exista, nu îți confecționezi un dumnezeu pe facebook, la cârciumă sau în partid.

O fi parabola lui Papini prin care în „Fiul risipitor”fiul cel mare nu iese din cuvântul tatălui său, dimpotrivă, îl tratează ca pe un stăpân? Duce vitele la păscut, are grijă de gospodărie şi îndeplineşte toate cerinţele fără să cârtească, însă e foarte autoritar când e să facă bani și apoi se simte nedreptățit?

Gata, știm ce este. „Boul și vițelul” de Topârceanu, care se încheie apoteotic cu un mesaj : „Pentru că ești bou!”. Stați liniștit, domnule Știr, aici e vorba despre literatură, nu despre parcurile de mașini second-hand.

Gata măh, este o fabulă. E clar. Noi, boii, am votat schimbarea.

Dacă n-ați priceput despre cine și ce este vorba vă lămurim: se întâmplă în Bistrița-Năsăud.Iar primarul stă liniștit, gurile rele susțin că are acoperire și prin poliție și procuratură, dar e greu de crezut așa ceva. Ar însemna că organele de control ale statului și justiția sunt controlate de politic. Nu, evident, nu este posibil.

Dar de sesizat, se sesizează cineva, totuși? Așa ca să mai credem și noi, prostimea, în dreptate!

Regretatul Traian Tomescu, oficial al Federației Române de Fotbal, a avut o vorbă memorabilă la tv când i s-a adresat lui Miron Cozma: „Se strânge lațul, Miroane! Se strânge lațul”. După câteva luni, Luceafărul Huilei a fost luat la întrebări de procurori.

Stați liniștit, domnule Știr! Dumneavoastră sunteți om de afaceri, nicidecum fin al domnului Turc așa cum apare, eronat nu?, pe facebook în fotografii. N-ați făcut altceva decât o afacere bănoasă.Dar lațul tot se va strânge pentru cineva, cândva.

Ioane?

sursa foto: Ziar la Negru/facebook

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata