spot_imgspot_img
AcasăDiverseInchiriere de masini - pe termen lung sau scurt?
spot_img

Articole noi

Inchiriere de masini – pe termen lung sau scurt?

Daca ai nevoie de un vehicul zilnic, dar nu ai un buget suficient pentru a-ti cumpara masina sau daca doresti sa schimbi modelele in mod regulat, atunci poti opta pentru inchirieri auto pe termen lung sau pe termen scurt. Inchirierea pe termen lung si leasingul cu optiune de cumparare, iti permit sa inchiriezi vehiculul la alegere, pe o perioada cuprinsa intre 12 si 60 de luni si, eventual, sa il cumperi la sfarsitul perioadei.

Cum functioneaza o inchiriere auto pe termen lung?

Inchirieri auto termen lung nu ofera posibilitatea de cumparare a vehiculului la sfarsitul contractului de inchiriere, dar operatiunea este identica cu un contract cu optiune de cumparare. Si anume ca soferul va plati chirie lunara sau trimestriala pentru a putea conduce vehiculul pana la sfarsitul contractului. Odata ce contractul a expirat, soferul va returna pur si simplu masina, fara costuri suplimentare.

Chiria unui contract de inchiriere auto pe termen lung de la Auto Schimdt este determinata in functie de mai multe criterii:

  • durata contractului – intre 1 si 5 ani;
  • numarul maxim de kilometri autorizati in fiecare an. In medie, kilometrajul anual autorizat este de 15.000 km pentru benzina si 20.000 km pentru motorina;
  • pretul masinii noi;
  • pretul estimat al acestuia la sfarsitul contractului de inchiriere.

O garantie de intretinere, asistenta si asigurare auto este inclusa in contractul tau de inchiriere: acestea sunt, prin urmare, costuri mai mici si linistea sufleteasca garantata!

Cum functioneaza un contract de inchiriere cu optiune de cumparare?

O inchiriere cu optiune de cumparare, numita si leasing, functioneaza asadar la fel ca o inchiriere pe termen lung, dar cu posibilitatea de cumparare a vehiculului la sfarsitul contractului.

Pentru cei carora le place sa conduca cu un vehicul recent si schimba modelele in mod regulat fara nicio interventie, optiunea de leasing este ideala.

De asemenea, este potrivit daca ai un proiect de calatorie, dar nu doresti sa investesti in achizitionarea unei masini. La sfarsitul contractului, daca este inchiriere auto pe termen lung returnezi masina, in timp ce in baza contractului de inchiriere cu optiune de cumparare depinde de tine!

Cumpararea sau inchirierea unei masini: intrebari de adresat

Nu este usor sa te decizi cu privire la dilema „ar trebui sa cumperi sau sa inchiriezi o masina?”. Mai presus de toate depinde de tine sa te decizi in functie de bugetul si nevoile tale. Pentru a afla, poti incepe prin a face un bilant al situatiei punandu-va intrebarile potrivite:

  • Ai suficient buget pentru a-ti cumpara o masina?
  • Aceasta ar fi singura ta plata lunara de rambursat daca faci un credit?
  • Cati kilometri faci pe an?
  • Ai dori sa conduci acelasi model mai mult de 5 ani?
  • Esti pregatit sa faci fata eventualelor costuri?
  • Reducerea la masina si eventuala depreciere a pretului de revanzare ti se par acceptabile?
COMENTARII

Latest Posts

Nu rata