spot_imgspot_img
AcasăDiverseCe este si cum functioneaza un calculator de credit? Poate fi de...
spot_img

Articole noi

Ce este si cum functioneaza un calculator de credit? Poate fi de ajutor in accesarea unui imprumut bancar?

Numarul mare de unitati bancare care exista pe piata din Romania le ofera oamenilor posibilitatea de a-si gasi serviciul financiar de care au nevoie si chiar un credit care sa fie adaptat nevoilor lor. Pentru a putea alege institutia financiara cu care sa colaboreze, nu mai este nevoie ca solicitantul sa faca numeroase drumuri la fiecare sucursala.

In prezent, datorita rolului important pe care l-a capatat internetul, pot fi realizate simulari de credite online la aproape toate bancile de pe piata, prin intermediul paginilor proprii. Totodata, exista si site-uri in care exista un astfel de calculator pentru credite care va oferi rezultate de la mai multe banci, astfel incat sa se poata face o comparatie intre oferte si sa se aleaga cea mai avantajoasa.

Ce este si cum functioneaza un calculator de credit?

Un calculator de credit este un instrument folosit pentru estimarea costurilor unui imprumut bancar de care are nevoie solicitantul. Nu trebuie introdusa decat suma care se doreste a fi imprumutata si perioada imprumutului pentru a se putea calcula rata lunara ce ar trebui achitata. Pentru realizarea acestui calcul, se vor lua in considerare valoarea dobanzii de la momentul respectiv, precum si alte cheltuieli lunare.

Un astfel de instrument de calcul este util pentru orice fel de imprumut, motiv pentru care in cazul unui credit ipotecar, calculatorul de credite va reprezenta un ajutor de nadejde pentru a stabili suma maxima pe care oamenii isi permit sa o imprumute, astfel incat ratele sa nu depaseasca capacitatea lor de plata.

Cat de precis este un calculator de credit?

Cu cat valoarea datelor introduse in calculatorul de credit este mai precisa, cu atat si rezultatele oferite de acesta sunt mai apropiate de realitatea cu care se vor confrunta solicitantii in cadrul institutiei bancare. Trebuie sa se tina cont insa de faptul ca un astfel de calculator nu poate tine cont de alte caracteristici ale unui credit, cum ar fi caracteristici personale ale solicitantului sau avansul care ar trebui platit in cazul unui credit ipotecar.

Astfel ca persoanele care au un salariu mic sau care au in grad de indatorarea ridicat vor putea intampina dificultati in obtinerea creditului bancar necesar sau, cel putin, in ceea ce priveste suma pe care o pot imprumuta. Drept urmare, dupa o astfel de simulare online, este recomandat ca solicitantii sa mearga intr-o sucursala a bancii alese si sa solicite ajutorul si consilierea unui specialist financiar.

Acesta ii poate sfatui care este cel mai potrivit tip de credit pentru nevoile pe care le au, la ce suma se incadreaza si chiar cum pot face pentru a obtine imprumutul de care au nevoie. De exemplu, pentru a putea imprumuta o suma mai mare decat cea initiala, clientul bancii poate veni cu giranti, care sa garanteze pentru creditul acordat acestuia.

Toate acestea dovedesc faptul ca un calculator de credit nu poate oferi informatii precise in cazul unui credit ipotecar, dar pentru cel de nevoi personale poate fi sursa de informatii pe baza careia sa ia decizia de a se accesa sau nu creditul respectiv.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata