Respectați inscripționarea de pe sacii albaștri și verzi pentru a colecta corect deșeurile reciclabile

0
334

Vă rugăm să respectați inscripționarea de pe sacii albaștri și verzi când utilizați acești recipienți pentru a colecta deșeurile reciclabile. Sacul albastru este pentru hârtie-carton, iar sacul verde este pentru sticla din ambalaje.

De asemenea, vă rugăm să respectați programul de colectare al deșeurilor pe care-l găsiți pe site-ul www.adideseuribn.ro secțiunea Calendar Colectare sau prin telefon la Dispeceratul Supercom – 0263.944.

După distribuirea primului set de saci albaștri și verzi în județ, am constatat că o parte dintre acești saci au fost utilizați în mod greșit de cetățeni, care nu au respectat inscripționarea de pe sacii destinați deșeurilor reciclabile din hârtie / carton și din sticlă.

Am văzut saci albaștri puși în pubelele negre pentru deșeurile reziduale, am văzut saci verzi plini de PET-uri și doze din aluminiu, am văzut saci albaștri cu folie din plastic.

Efortul de a colecta deșeurile reciclabile pe fracții separate este important pentru a crește gradul de valorificare și reciclare al acestora. Din aceste motive vă rugăm să fiți responsabili și să utilizați sacii albaștri și verzi conform inscripționărilor de pe aceștia și să nu mai amestecați deșeurile reciclabile.

foto credit : facebok – ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.