spot_imgspot_img
AcasăSocialCe se întâmplă dacă recenzorul vine, iar tu nu ești acasă
spot_img

Articole noi

Ce se întâmplă dacă recenzorul vine, iar tu nu ești acasă

A început etapa a doua a recensământului, primii recenzori ieșind luni pe teren. Totuși, deși acțiunea ar fi trebuit să aibă loc peste tot în ţara, aşa cum au anunţat autorităţile, în multe locuri, procesul s-a împotmolit.

Totuși, deși au oameni prea puțini, autorităţile au decis să înceapă munca cu oamenii pe care îi au, pentru a nu mai amâna acțiunea. Fiecare recenzor are stabilit numărul de gospodării la care trebuie să ajungă. Aceștia merg din casă în casă și ajută pe oameni să răspundă la întrebările necesare pentru recensământ. Vor fi chestionaţi şi cei care au completat doar o parte din chestionar de către capul gospodăriei şi nu au finalizat autorecenzarea.

Ce se întâmplă dacă nu ești acasă când vine recenzorul

Dacă v-ați întrebat ce se întâmplă dacă nu ești acasă când vine recenzorul, află că acesta îți va lăsa un bilet cu un număr telefon. Tu va trebui să suni și să reprogramezi întâlnirea. „Acolo unde recenzorul nu găseşte pe nimeni acasă, lăsa un bilet, un număr de telefon şi se înţeleg ei după când să se întâlnească.”, a explicat coordonatorul recenzorilor.

Cum te asiguri că recenzorul nu este un impostor. Ce acte să-i ceri!

Pentru a te convinge că nu oricine îţi calcă pragul şi că recenzorul nu este, de fapt, un impostor, îi poți cere anumite acte. Trebuie să ştii poți solicita persoanei respective să îți arate legitimația ștampilată de Primărie și actul de identitate. Legitimația recenzorului conține următoarele specificații importante:

1. Autoritatea sub conducerea căreia se desfășoară recensământul: Comisia Centrală pentru Recensământul Populației și Locuințelor Unitatea administrativ-teritorială de care aparține recenzorul desemnat: Direcția Regională Județeană de Statistică

2. Date de identificare ale recenzorului: Nume, Prenume, Funcția, date CI/BI, data și numărul emiterii legitimației, valabilitatea legitimației, semnătura emitentului.

3. Extrase din legislația recensământului: OUG 19/2020 și  respectiv regulamentul UE 2016/679 privind protecția datelor și împuternicirea operatorului statistic de a colecta date din partea cetățenilor pentru realizarea Recensământului Populației și Locuințelor de către Institutul Național de Statistică.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata