spot_imgspot_img
AcasăEconomicNoi reglementări în domeniul IFN-urilor: valoarea totală plătibilă de consumator nu poate...
spot_img

Articole noi

Noi reglementări în domeniul IFN-urilor: valoarea totală plătibilă de consumator nu poate depăși dublul valorii totale a creditului contractat

Practicile folosite de instituțiile financiare nebancare pentru recuperarea de la clienți a unor sume de zeci de ori mai mari decât cele împrumutate ar putea fi stopate.

În luna septembrie 2021, grupurile  de parlamentari PSD și UDMR au depus la Senat un proiect de lege pentru modificarea practicilor în ce privește activitatea IFN-urilor.

Potrivit proiectului propus de parlamentarii PSD-UDMR, principala modificare privind funcționarea IFN – urilor spune că valoarea totală plătibilă de consumator nu poate depăși dublul valorii totale a creditului. Asta înseamnă că în cazul unui împrumut în valoare de 3000 de lei, suma returnată nu va fi mai mare de 6000 de lei. Astfel s-ar pune capăt și stipulării în contractele de credit a unor clauze abuzive, iar beneficiarul creditului nu va mai trebui să plătească mai mult decât dublul sumei încasate.  

Proiectul a fost votat în unanimitate în comisia economică și de buget finanțe din Senat. În prezent se așteaptă votul comisiei juridice pentru raportul final, iar apoi legea va fi dezbătută în plenul Senatului. Votul final se va da în Camera Deputaților.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata