Supercom îi lasă pe bistrițeni cu gunoaiele neridicate, dacă acestea nu sunt selectate corect.

0
178

Inspectorii Corpului de Control al ADI Deșeuri trec de la activitățile de informare a populației cu privire la modul în care se selectează deșeurile la activități de sancționare. O primă pedeapsă aplicată este neridicarea de către operatorul Supercom a deșeurilor care nu sunt selectate corect.

Încă de la constituirea Corpului de Control, ADI Deșeuri și-a propus să educe populația cu privire la corectitudinea cu care selectează și depozitează deșeurile. Mai exact, s-a făcut informare cu privire la depozitarea gunoiului menajer în pubela neagră, repectiv a reciclabilelor în pubela galbenă.

Săptămâna trecută, inspectorii de la ADI Deșeuri au efectuat controale pe raza municipiului Bistrița și la Beclean și au dispus neridicarea deșeurilor amestecate în pubela galbenă.

Potrivit regulamentului, pubela galbenă ar trebui să conțină deșeuri reciclabile din plastic și metal. Șeful ADI Deșeuri spune că majoritatea beneficiarilor Supercom au înțeles cum ar trebui să selecteze. Mai mult, campania de informare în urma căreia s-au aplicat peste 60 de mii de autocolante cu mesaje de informare și-a atins scopul. Cu toate acestea, mai sunt cazuri în care populația nu separă corect deșeul menajer și reciclabilele.

Am constatat că lucrurile încep să se îmbunătățească în privința colectării selective corecte a deșeurilor reciclabile și doar un număr redus de pubele galbene au fost refuzate de la colectare.

Pubelele galbene care nu au fost ridicate conțineau o cantitate semnificativă de deșeuri reziduale amestecate cu fracția plastic-metal sau aveau deșeuri provenite din construcții depuse în aceste recipiente.  În aceste cazuri, inspectorii Corpului de Control al ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud au aplicat un autocolant de culoare roșie în care a fost precizat motivul pentru care nu s-a ridicat pubela galbenă, data și ora verificării.”, a precizat șeful ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud, Cristian  Marius Niculae.

Până la următoarea dată de colectare, persoanele în cauză vor fi obligate să reselecteze conținutul pubelelor, iar dacă o vor face în mod corect, deșeurile vor fi ridicate.

”Îi rugăm pe deținătorii acestor pubele să reselecteze conținutul lor, deșeurile din plastic și metal colectate corespunzător, urmând să fie ridicate la următoarea dată de colectare. Deșeurile menajere trebuie puse în pubela neagră care se ridică săptămânal, iar cele provenite din construcții trebuie predate la cele 2 centre de colectare din Bistrița și respectiv stația de transfer din Beclean, ieșirea spre Braniștea. Prin implicarea cetățenilor și prin munca de informare și conștientizare pe care o face Corpul de Control, avem convingerea că suntem pe drumul cel bun în ceea ce privește colectarea selectivă a deșeurilor. Haideți să le punem pe toate la locul lor.”, transmite șeful ADI Deșeuri, Cristian Marius Niculae.

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.