spot_imgspot_img
AcasăEconomicFord Craiova va produce primul vehicul full electric în Bănie! Când va...
spot_img

Articole noi

Ford Craiova va produce primul vehicul full electric în Bănie! Când va fi gata și la cât se ridică investiția

Compania Ford anunță investiții mari în fabrica din Bănie care devine centru de producție de talie mondială pentru un viitor cu zero emisii, scrie Ford România.

Fabrica va beneficia de o investiție de 300 de milioane de dolari pentru a produce un nou vehicul comercial ușor, începând cu 2023. Acesta va fi disponibil și în varianta complet electrică din 2024, fiind primul vehicul de acest fel construit de Ford în România. 

Investiția este salutata de edilul Craiovei care spune ca va face demersuri ca Drumul Expres Craiova-Pitești sa beneficieze de încă doua bretele cu întrare în Craiova și în Cârcea, pentru fluidizarea cât mai buna a traficului spre București, pentru ca firma sa transporte mărfurile în cele mai bune condiții. 

 „Astăzi, am aflat de la președinta Ford Romania, Josephine Payne, că fabrica de automobile de la Craiova va face investiții de 300 milioane euro, ceea ce înseamnă că investițiile totale de până acum vor depăși 2 miliarde de dolari. O veste bună și mult așteptată pentru care felicităm cel mai mare investitor din orașul nostru! Am convenit ca, în perioada imediat următoare, să avem întâlniri de afaceri cu alți investitori care produc subansamble pentru mașinile construite de Ford, pentru a-i atrage în noul parc industrial și am rugat-o pe doamna Payne să susțină demersurile noastre ca Drumul Expres Pitești Craiova să beneficieze de încă  două bretele de circulație, cu intrare in Craiova, zona Calea București și in Cârcea, astfel încât circulația spre București să se desfășoare în cele mai bune condiții, iar firma Ford și ceilalți investitori să poată utiliza drumul expres pentru transportul mărfurilor, pentru ca, așa cum se construiește acum, va genera probleme de trafic dacă nu se fac rute alternative pentru accesul spre centura Balș. Firma Ford rămâne principalul aliat al Craiovei pentru construcția infrastructurii care poate duce la o dezvoltare accelerată a orașului și unul dintre brandurile cu care ne mândrim și care ne aduc recunoaștere internațională! Mult succes și la cât mai multe mașini construite în Bănie!”, declara Lia Olguta Vasilescu, primarul Craiovei.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata