spot_imgspot_img
AcasăEditorialLuați "taurul" de coarne, până nu vă ia el în coarne, domnule...
spot_img

Articole noi

Luați „taurul” de coarne, până nu vă ia el în coarne, domnule Voiculescu!

Dacă nu veți schimba legile fiscale și nu veți lupta cu mafia fiscală care fură 40% din PIB, anual, nu veți avea bani pentru nimic. De asemenea, dacă veți plăti în continuare mafiei din sănătate, miliarde de lei pentru medicamente scumpe și inutile, prescrise aiurea de medici corupți; dacă se va face, în continuare, achiziții de aparatură medicală și materiale sanitare inutile, care generează catastrofe precum cea de la Neamț și dacă se vor externaliza, în continuare, serviciile spitalicești, la preturi exorbitante, sănătatea va sucomba, pentru că se afla în colaps.

Și nu se află în colaps numai pentru că se cheltuiește mult și aiurea, pentru a se asigura profitul șmecherilor. Se află în colaps și datorită salariilor medicilor, care „sug” și de la stat și de la privat. La stat utilizează infrastructura, care se degradează definitiv (fără a mai putea fi înlocuită, din lipsă de fonduri), iar la privat încasează tarifele, care ar trebui decontate la stat și se îmbogățesc încât nu le mai pasă de nimic: nici de pacienți, nici de onoare, nici de deontologie profesională, ci doar de bani.

La fel se întâmplă și cu miile de pseudo-specialiști „indispensabili”, din alte domenii (în special din Poliție, absolvenți de academii fantomă sau facultăți de drept fără cursuri, doctori în trafic de influență și descurcareală), care cumulează pensii speciale de mii de euro, cu salarii bugetare (Apropo! Dacă sunt așa de buni, de ce nu sunt căutați de mediul privat)?

Însă, cea mai gravă problema a societății o constituie „sponsorii” politici, adică mafia evaziunii fiscale, care ține toată clasa politică prizonieră. E o categorie și mai „specială”, care a prins atâta cheag în România, încât ține în „lesă” toată „elita” politică, de la toate partidele, încât nici nu știm, de fapt, cine ia deciziile politice: mafia sau politicienii?

La acest capitol clachează toate guvernele. Nu se pot rupe de infractorii care-i alimentează cu bani proveniți din fraude fiscale, în campania electorală. Așa că nu ne mai prostiți cu accese de „Zorro”, la TV, domnilor, pentru că nu veți putea realiza nimic dacă nu tăiați răul din rădăcină: desprinderea politicienilor de sub tutela mafiei fiscale.

Dacă n-o veți face, restul nu e decât joc de scenă, care, eventual, vă va mai face să câștigați puțin timp la guvernare și atât. Merita să va spurcați moral pentru o funcție efemeră? Dacă nu acționați acum, când e oportun și aveti șansă, veți fi precum ceilalți, incapabili să realizați ceva, pentru că lăcomia infractorilor care controlează clasa politică, e prea mare și sunt mult prea cinici să le pese de cetățeni și de  buna credință a celor din Guvern.

Ei vor doar banii publici (proveniți din impozite și taxe) și atât! Cine nu ascultă ordinele, dacă nu se rupe de ei, și-i critică doar, fără să acționeze, va fi eliminat! „Rupeți-le gâtul” înainte să vi-l rupă ei, vouă. Să nu credeți că le pasă de voi și cariera voastră. Vă susțin cât le serviți interesele. Dacă nu acționați în primele luni, profitând de oportunitate, până când încă nu și-au consolidat influența, adio! S-a terminat!

Puteți să vă faceți bagajele, pentru că oricum vă execută, că tebuie să stingă revolta populară și pentru asta trebuie să ofere un trofeu mulțimii supărată. Și doar n-o să se sacrifice ei, sponsorii politicienilor, recunoscând că dezastrul se datorează lăcomiei lor nemăsurate. Ei stau mereu în umbră și „sting focul” sacrificând pionii politici. De treizeci de ani se petrece același lucru și asta pentru că nici un guvern și nici un partid sau coaliție de partide nu au avut curajul să se ia la trântă, real, cu mafia evaziunii fiscale, ci doar au mimat combaterea flagelului, prin programe formale, menite să adoarmă vigilența cârcotașilor, care, în final, n-au avut nici o eficiență, din contra, au încurajat evaziunea fiscală.

Și mereu a învins mafia evaziunii, pentru că a șantajat și corupt totul, iar acum controlează totul. De la administratie până la guvern. De la sănătate, până la învățământ și cultură. De la apărare până la servicii. Când 40% din TVA pleacă în buzunarele mafiei și 40% din PIB este in portofoliul mafiei, cum să faci spitale și să resetezi sistemul sanitar? Din ce? Cu promisiuni? Cât va dura, oare, până când populația va constata că totul e demagogie, ascunderea realității și că doar se promite dar nu se face nimic? Aveți adevărate clanuri mafiote în Ministerul Sănătății, în Casa de Asigurări de Sănătate, în spitale (care au ajuns adevărate feude, unde se moare stupid, din lipsă de medicamente banale sau dezinfectanți, pentru că se fură), în comerțul cu medicamente și aparatură medicală, în facultățile de medicină, în clinicile private care decontează servicii fictive și plătesc regește, din banii casei de asigurări și de pacienți, medicii plătiți și de stat.

Deci aveți mult de lucru, dar nu se vede că ați întreprinde ceva. Vă e frică de clanurile mafiote, D-le Voiculescu? Atunci recunoașteți că ei fac legea, spuneți-o public și fiți convins că veți fi susținut de populație. Așa face unul care vrea să dea dovadă de bună  credință! Aveți  curajul? Asta înseamnă demnitate morală! Adevărul, oricât de grav și cumplit ar fi, e cel așteptat de populație. Și-l suportă mai bine decât minciuna. Nu promisiuni și diplomație perversă, care ascund mizeria, așteaptă populația. Ci fapte și măsuri concrete. Adică adevărul și vinovații!

Schimbați legile fiscale, depolitizați administrația publică, terminați cu nepotismul păgubos pentru toți (care ne costă miliarde de lei anual) și cu împărțitul banilor de la buget pe criterii clientelare (contra comisioane, ce întrețin frauda fiscală), stârpiți mafiile serviciilor și achizițiilor din spitale, eliminați monopolurile de pe piața medicamentelor și a utilităților, altfel vă duceți la fund mult mai repede decât PSD.

Nu apucați nici un an de guvernare dacă nu luați măsuri radicale cu care să opriti hemoragia bugetară și să întăriți, real, autoritatea publică, să eliminați corupția și să stăviliți furtul banilor de la buget. Nu uitați, drumul spre iad e pavat cu intenții bune, dar tot în iad sfârșește. Iar minciuna, demagogia și promisiunile nerespectate, duc spre iadul democrației, în care ne afundam tot mai mult!

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata