Vineri, 19 ianuarie, de la ora 18:00, are loc vernisajul expoziției :Împletit de timp – Posmuș

0
48

Nici iarna nu stăm locului. Dar stăm la căldură și continuăm proiecte dragi. Și, tot cu căldură, vă invităm săptămâna viitoare la Posmuș, să vedeți ce am mai făcut.

Evenimentul are loc în Castelul Teleki, în corpul central. Expoziția, realizată în parteneriat cu Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, va fi una permanentă în acest spațiu muzeal nou reconfigurat.

Expoziția reconstituie istoria familiei care l-a construit, dar și a locului în care este amplasat, mai specific satul Posmuș și ne va purta pe un traseu de explorare a contextului istoric, social, cultural și economic în care s-a dezvoltat acest castel, obiect de patrimoniu, de-a lungul secolelor.

Expoziția este parte a proiectului nostru de intervenție culturală ”Castel viu: artă și comunitate la Posmuș”, o intervenție multidisciplinară care își propune să aducă comunitatea locală mai aproape de Castelul Teleki, recent reabilitat, aflat în proprietate publică, astfel încât acesta să devină parte integrantă a vieții comunităților rurale, unde este situat.

Mai multe informații despre expoziție, aici: https://www.petrusitalus.com/expozitieposmus

Castel Viu – Artă și Comunitate la Castelul Teleki • Posmuș

2023-2024

#castelviu#castelteleki#posmus#comunasieu#artasicomunitate#interventie

https://www.petrusitalus.com/castelviuposmus

Proiect finanțat în cadrul Investiției I5, C11 din Planul Național de Redresare și Reziliență. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României. PNRR: FONDURI PENTRU ROMÂNIA MODERNĂ ȘI REFORMATĂ!

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.