spot_imgspot_img
AcasăEditorialTerminus paradis PNL BN
spot_img

Articole noi

Terminus paradis PNL BN

Într-o operă bufă, sigur ți-o iei în mufă, spun intelectualii de trotuar, concluzionând astfel că natura umană, belită de straturile civilizației riscă o directă la pateu.

Politica românească nu are față de politică, iar majoritatea membrilor de partid vin cu ciunga prinsă-n păr căutând prin iarbă trifoiul ăla norocos cu care să-și șteargă mucii neputinței.

Noi, toți, prostimea pe spatele căreia își odihnesc ăia de sus șezutul, ne bucurăm la victoriile electorale ale celor pe care i-am votat pentru ca după să-i înțelegem pe cei de la BUG Mafia „ar trebui ca unii să-i alerge și să îi mângâie pe spate cu ciomege”. Versuri memorabile, replică la sloganul lor post-electoral „eu în deal și tu în vale, ne iubim prin cărți poștale”.

Suntem în Valea Plângerii, iar toate văile neamului plâng armonios precum Debussy în Clair de lune. Ne-au ascuns luna și ne ascund orice rază de lumină ce ne-ar trezi mușchii conștiinței atrofiați de greutăți cotidiene.

Ce doream să vă spun? Nu există început pentru durere, și frustrarea este tot la acest capitol ca și neputința, însă parafrazând piesa Deliei ajungi să te întrebi „ce are el și n-am eu?”. Tot ce le oferim noi. Le-am pus viața noastră pe tavă crezând că ne-o vor face grasă și frumoasă precum nudurile alea cu forme ale lui Rubens, că doar în Ardeal „grasa ține casa”. Viața bună.

PNL Bistrița-Nasăud are cu ce să ne scoată ochii. Cu Florean, un șomer ajuns senator pentru că a cotizat peste 100.000 lei la partid recuperând apoi banii, cu Diana Morar avocatul cu tată securist ce l-a urmărit pe Steinhardt, cu o doamnă care a luat sub 5 la examenul pentru post la o instituție publică, cu fratele viceprimarului ajuns la finanțe după o angajare la mișto la primăria Chiochiș, cu fostul partener al Dianei Morar ajuns consilier local, cu soțul șefei de la Finanțe așișderea, cu un consilier personal al primarului, fost la PSD, unul din ăia patru care-i fac poze și care au grijă doar de imaginea primarului nu a partidului și inventează profiluri de facebook unde atacă pe cei care nu sunt liberali, cu un alt consilier local acuzat de țepe, cu un subprefect pe care președintele Ioan Turc îl joacă pe degete precum jetonul de la ruletă etc.

Acesta este peneleul președintelui Turc. Acesta a fost trocul lui pentru a obține postul de primar. Cu cabinet de lux și toaletă personală unde trage zilnic apa peste speranțele celor care au crezut în #DezvoltămRomânia și #DezvoltămBistrița.

Este un Terminus Paradis al politicii de cartier rău famat „unde vine elicopterul să te ducă la Bucale când ai căzut de pe bițiclu’ în șanț”, frățică sau când „unii” se vor hotărî să te scoată la interval ca să dai cu subsemnatul în vreo trei dosare parcă. Până atunci, Turc este „prieten” cu ei, deși pe unul l-a dus pe la București să-l facă barosan și nu i-a ieșit.

Acum un an, Turc se lăuda că are în sondaje 60 la sută, acum Stelian Dolha, liberal doar când vrea, i-a prezentat realitatea crudă.

It’s over. Vine 2024.
În mormântul istoriei PNȚCD are nevoie de partener de dialog.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata