spot_imgspot_img
AcasăEditorialSemințe de Floare...
spot_img

Articole noi

Semințe de Floare…

Viața ca un stadion. Cu echipe, galerii, arbitru și semințe. După meci…gunoi. Cineva trebuie să facă și curățenie.

Administrațiile locale din România sunt stadioane ce funcționează pe banii cetățenilor. Meciurile din primării n-ar trebui să existe, acolo ar fi nevoie de o singură echipă, fără antrenor, iar arbitrii să fie reprezentați de organele de anchetă ale statului, cele care să apere concret interesele cetățenești.

La Bistrița, ca în multe alte primării din țara asta beteagă, sunt meciuri în primărie. Recent, secretarul primăriei, Floare Gaftone, a fost chemată să dea explicații la Poliție. Nu este prima oară. A fost și reținută cândva 24 de ore, a avut parte de percheziții la domiciliu, a fost acuzată în mai multe dosare, dar a rămas înfiptă în funcție.

Din nou la Poliție, cu un ditamai dosarul sub braț, Floare Gaftone a fost audiată timp de aproape 4 ore.

Secretarul Primăriei Bistrița și-a arogat de-a lungul timpului rolul de judecător, procuror, paznic al legalității. A împărțit dreptatea la urbanism cât au vrut mușchii ei.

Pentru unii a fost mumă, pentru alții ciumă.

Floare Gaftone lucrează la stat. Uită uneori că este plătită din bani publici, bani adunați din taxele și impozitele cetățenilor, dar și ale agenților economici, marii plătitori. Cu predilecție, aici dă lovituri de pedeapsă. Unora. Asta înseamnă procese, tribunal, instanță, avocați, cheltuieli. Bani risipiți, timp pierdut pentru că a găsit excepții de legalitate care opresc meciul administrativ-economic.

Floare Gaftone se laudă că a câștigat destule procese. Fiul său este avocat și a făcut echipă cu fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zăgrean. Fiul este membru PNL, iar Floare Gaftone știe jocul politic. A împărtășit secrete administrativeunor membri marcanți ai PNL în perioada când primăria avea primar PSD.

Acum vrea să joace titular, să dribleze, să dea cu capul deși atribuțiile pe urbanism i-au fost suspendate chiar de primarul PNL, Ioan Turc.

Floare Gaftone s-a lăudat public că își ia de lucru și acasă. Nimeni nu s-a întrebat cum poate un angajat al primăriei să ia acasă acte din instituție! Nimeni! Îți poți imagina că, acasă, Floare Gaftone arunca un ochi peste dosare, în timp ce gătea, și oferea excepții de legalitate? Că dădea cu aspiratorul și amâna eliberarea unui certificat de urbanism?

Umblă vorba prin târg că Floare Gaftone l-ar avea la mână și pe primarul Ioan Turc, din cauza unei chichițe de legalitate legată de casa acestuia.

Să recapitulăm: secretar al primăriei, reținută în trecut, percheziție, dosare cu nemiluita, fiul avocat membru PNL în parteneriat cu Augustin Zăgrean, a luat acasă acte din primărie, recent chemată să dea explicații la Poliție timp de patru ore într-un nou dosar. O dosariadă, că doar acesta este rolul unui secretar din primărie. Lume rea. O fi vreun complot mondial împotriva unui apărător al dreptății. Ioana D’Arc renăscută la Bistrița.

Este clar că este nevinovată, nu?

Va fi iar un meci unde cojile de semințe rămân mărturii ale unei deziluzii administrative? Iar vor mătura amchetatorii, precum salahorii?

Cum ce? Semințe de Floare. Excepții de legalitate, născute din aroganța că nu greșești niciodată. Că ești Dumnezeul administrației.

La fel ca primarul. Unde există mai mulți dumnezei, este prea puțină dreptate pentru oameni.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata