spot_imgspot_img
AcasăEditorialPNL se va rupe! Pe Rapangalița!
spot_img

Articole noi

PNL se va rupe! Pe Rapangalița!

A erupt vulcanul din presă, a curs lavă lingvistică în toată țara după ce foștii grei PDL s-au întâlnit la un chiolhan. Cică secret.

În primul rând, paranghelia aia cu aere de sifon politic nu a fost secretă. Participanții chiar au dorit să o facă publică, să vadă toată țara cum ei, vajnici apărători ai dreptei, nu stau degeaba. Cum naiba să spui că s-au întâlnit în secret când ei se înghesuiau în horă ca să fie filmați?

În al doilea rând, participanții au vrut să transmită un mesaj de coeziune între anumiți peneliști, fosti pedeliști, și PMP. Îi leagă, vezi Doamne, spiritul de dreapta, sabia dreptății. S-a văzut. Șampania curgea în valuri, mesele erau pline cu bucate alese. O sfidare la adresa milioanelor de români care se zbat în sărăcie. Mesajul jenant ce s-a desprins din imagini a fost: „Nu vă faceți griji, dragi români, noi o ducem bine!”. Indiferent că unii dintre participanți au fost cercetați penal, că alții au dat cu bâta-n baltă în funcțiile lor sau au dezamăgit public, nu au sărăcit. Unii beneficiază chiar de pensii speciale.

Dar ce a vrut să ne spună poetul? De fapt, poeții bairamului. Parafrazând imnul PNL, și ăsta fost pedelist, nimic altceva decât vântul bate, apa trece, ei rămân. Ca o piatră de moară la gătul unei țări prăpădite, devastate de șmecheri, șmenari, combinatori, proxeneți ai viitorului, cămătari ai nației!

Nominalizarea celor de la chiolhan, credincioși pârâți, spectatori prin biserici, chiar dacă prin Chitila n-au călcat vreodată, în plin post al Paștelui cântând, dansând și cu burțile pline pare o înșiruire de alimente politice perisabile: Ioan Oltean, Radu Berceanu, Anca Boagiu, Ion Ariton, Traian Igaș, Mircea Man, Mircea Toader, Eugen Tomac, Iulian Vladu, Mircea Andrei, Costică Canacheu. Dacă ar exista Protecția Consumatorului în politică, s-ar închide magazinele, adică partidele.

La acest caraghioslâc politic a participat și fostul senator Cristian Florian, cel despre care tătucul său, Ioan Oltean, spunea că este cea mai mare dezamăgire a sa. Este același senator care a cerut ajutor de șomaj la finalul mandatului parlamentar, același individ care în plină sesiune parlamentară a plecat în vacanță în Cuba pentru că era reducere de preț!

Prezența și unor pemepiști, Iulian Vladu fiind organizator, a arătat că PMP și PDL au un singur strămoș: Băsescu.

De unde a pornit ideea chiolhanului? Credeți sau nu, de la Bistrița. Organizația PNL Bistrița-Năsăud este inexistentă ca activitate politică, președintele Ioan Turc construind un zid între personalitatea sa marcantă și restul fraierilor care mai cred în liberalism.

Ioan Oltean, cel care se laudă că l-a făcut pe Turc președinte de organizație, a tras sforile printre foștii pedeliști din Bistrița-Năsăud pentru o mișcare, un spirit de frondă, un puci care să înlature motivul stagnării partidului.

La ziua deputatului Robert Sighiartău a fost prima ocazie. Apoi la o altă locație s-a hotărât strângerea de semnături pentru convocarea unui Birou Permanent.

Cel supranumit Crocodilul sau Lucifer al politicii, Ioan Oltean, nu a mai avut răbdare și a plecat la București și n-ar fi exclus să fie si el unul dintre organizatorii chiolhanului cu pedeliști și pemepiști. Deci, dacă nu se poate reface liberalismul, mai bine îl rupem în bucăți.

Coroborat cu bairamul lui Oltean & friends se constată o activitate intensă a deputatului Sighiartău în Bistrița-Năsăud. Unde mai pui că lanțul de iubire dintre deputatul Diana Morar și Turc a ruginit.

Ruperea PNL-ului nu înseamnă neapărat bucuria PSD-ului, dar orișicât. Foștii pedeliști au trecut la atac. PMP este pregătit pentru unire, iar Forța Dreptei face nazuri de fată mare înainte de a cădea în păcat.

Oricum lista pedeliștilor din Bistrița-Năsăud, actuali peneliști, cuprinde destule nume cunoscute: deputatul Robert Sighiartău, șefa Finanțelor, Dorina Cicioc, primarul Sorin Hognogi din Spermezeu, consilierii locali Florin Urâte și Ștefan Cicioc și mulți alții. Există și peneliști sadea care achiesează la farmecele Crocodilului, sătui fiind de Turc, precum deputatul Diana Morar, cu tată fost colonel de Securitate, Stelian Dolha, fost deputat, fost prefect, actual șef la Protecția Consumatorului, dar și alții.

Ioan Turc a reușit. De la Bistrița poate începe reașezarea liberală, adică ruperea partidului. Există în continuare varianta decapitării lui Turc. Să rămână doar primar, dar el mai vrea un mandat.

După sintagma „avem o țară cum procedăm?” s-a inventat alta: „avem un partid, cum îi mai păcălim pe fraieri?”.

Cea mai bună variantă: să-l lăsăm pe Turc să distrugă organizația și să mai facă Oltean petreceri. Așa ca să se aleagă praful, să se are și să se planteze floricele.Ca epitaf, în loc de Verde înrourat, merge Rapangalița.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata