Marți, 14 martie 2023 la Complexului Muzeal Bistrița–Năsăud, va avea loc, lansarea de carte ,, La poalele Sodomei”

0
190

Marți, 14 martie 2023, sub egida Consiliului Județean Bistrița–Năsăud, a Complexului Muzeal Bistrița–Năsăud, la Muzeul de Artă Comparată Sângeorz-Băi va avea loc, începând cu ora 17, lansarea de carte ,, La poalele Sodomei” a lui Grigore Avram, prezintă Icu Crăciun, Mircea Daroși, Vasile Filip .

Cel mai recent roman al lui Grigore Avram, tipărit la finele anului trecut (EdituraKarta-Graphic, Ploiești, 2022, 361 pagini), se intitulează La poalele Sodomei. Acțiunea esteplasată în Maramureșul istoric, în special în Moisei și împrejurimi, când internetul nu intrasedefinitiv în viața oamenilor. În această parte a țării, după 1989, aici, au apărut cei mai mulțioameni de afaceri cu lemnul, traficanți de mașini furate din Occident, dar și traficanți dedroguri și de țigări de contrabandă. Personajele care îl populează sunt cât se poate deverosimile, majoritatea puse „pe ciupeală și pe căpătuială”, cu „rosturi mercantile”.Protagonistul central, Emil, este un tip sensibil din fire, dar influențabil, afemeiat, labil psihic,care devine din profesor de chimie un investitor și om de afaceri de succes în exploatarealemnului din zonă.

Personajul cel mai plauzibil, dar și cel mai controversat este neșcolitul Grigore Iuga,poreclit Boierul, cel care avusese o copilărie nefericită, cu amândoi părinții alcoolici, armatafiindu-i a doua școală a vieții, viclean, mârșav, uns cu toate alifiile, el făcând parte din stirpealui Dinu Păturică, Tănase Scatiu, Gorică Pirgu, Stănică Rațiu și alții.

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.