spot_imgspot_img
AcasăDiverseSâmbătă 4 Martie 2023, Guvernatorul Epirului Alexandros Kahrimanis va fi prezent la...
spot_img

Articole noi

Sâmbătă 4 Martie 2023, Guvernatorul Epirului Alexandros Kahrimanis va fi prezent la Constanța

Sâmbătă 4 martie 2023, începând cu orele 10:00, Alexandros Kahrimanis, Guvernatorul Epirului va fi prezent la Constanța la hotel Dacia Sud din stațiunea Mamaia pentru o întalnire cu presa, autoritățile locale și oamenii de afaceri din Constanța cu scopul de a promova destinația turistică Epir și construirea unei relații bilaterale puternice între profesioniștii din turism și oamenii de afaceri din Grecia și România.

INVITAȚIE

Sunteți invitați să participați la un eveniment special, găzduit la Hotelul Dacia Sud, de către Alexandros Kahrimanis, Guvernatorul Epirului, Grecia.
Vizând întărirea vizibilității produselor locale din Epir și construirea unei relații puternice între profesioniștii din turism din Epir și touroperatorii din România, evenimentul încorporează o expoziție a producătorilor locali din  Epir și o prezentare a destinației Epir, susținută de către  Alexandros Kahrimanis.
Se vor organiza întâlniri B2B, urmate de un delicios bufet cu produse ale bucătăriei locale.

Despre Epir – cel mai mic continent din lume

Epirul o importanta zona geografica si istorica din sud – estul Europei. In prezent, este impartita intre nord-vestul Greciei si partea de sud a Albaniei. Numele de Epir provine de la grecescul “epeiros” si se traduce in romana “continent”.

O regiune de munte cu aspect preponderent accidentat, Epir se află la periferia lumii antice grecești.
Epirul are ieșire la Marea Ionică, iar cel mai important oraș este Ioannina.

In partea de est Epirul se invecineaza cu Macedonia si Tesalia. Odata cu indepartarea de zona de coasta, relieful creste in altitudine si atinge punctul maxim in zona muntelui Smolikas, la 2637m. In partea de vest, este cea mai ploiasa zona a Greciei, in urma vanturilor dinspre marea Ionica.

Clima zonei Epir este in principal alpina in zona continentala si mediteraneana de-a lungul coastei marii Ionice. Epirul se bucura de multe zone impadurite, avand numeroase specii de conifere. In Epoca Bronzului, aici au poposit triburi elene, ce au ocupat mai apoi si resul Greciei. Comparativ cu locuitorii Spartei si ai Atenei, ce se organizau in orase-state, aici oamenii se organizau in sate, viata lor fiind total diferita de cea a atenienilor sau a spartanilor.

Epirul s-a aflat sub dominatia otomanilor pentru 500 de ani. Stapanirea otomana a saracit locurile, realizandu-se aici taieri masive de copaci si cultivari excesive. Pentru a scapa de saracie, multi locuitori ai acestor regiuni au emigrat. In secolul al XV-lea, Epirul a fost sub ocupatie venetiana, dar spre finalul aceluiasi secol, acestia au fost alungati de otomani. Mai apoi, odata cu izbucnirea razboiul de independenta in secolul al XIX-lea, populatia zonei Epir a avut un rol semnificativ in castigarea independentiei Greciei. Dupa terminarea razboiului, sudul Epirului a ramas Greciei, iar nordul – Albaniei.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata