spot_imgspot_img
AcasăEditorialIartă-mă, Emiluț! La mulți ani!
spot_img

Articole noi

Iartă-mă, Emiluț! La mulți ani!

Se întâmplă uneori ca mintea să încerce excursii pe câmpii sterpe sau să meargă la gârlă fără să facă baie. Se numește uitare, lapsus, omisiune, lacune neuronale sau pur și simplu, prostie.

Odată cu înaintarea în vârstă, întâlnirile cu foamea la semafor sau cu somnul la metrou se întețesc. Ce să mai, am dat mâna cu nerozia, am strâns-o în brațe și m-am cununat cu ea, ieri, deși primisem o invitație la ziua de naștere a unui copil special, Emiluț.

Băiatul s-a întâlnit cu norocul mai târziu decât alții, dar cum Dumnezeu lucrează prin oameni i-a dat și lui Emiluț o felie de speranță. Norocul poartă diverse nume, iar de această dată Doamne-Doamne, din dragoste pentru copil, i-a dat și nume, și prenume: Marius Gălan. Întreprinzător, afacerist, fermier, tată, dar mai presus de toate…OM.

Emiluț are deja un renume pe youtube, postările cu el strângând milioane de vizualizări din toată țara. Puțini știu că Emiluț trăiește în comuna Livezile din Bistrița-Năsăud, iar viața sa a căpătat sensul natural al copilăriei după întâlnirea cu „norocul”. Mai mult, norocul i-a îmbrățisat toată familia: soră, mamă, tată. Toți au acum o casă, Emiluț și sora sa merg la școală, iar tatăl are un loc de muncă stabil la ferma „norocului”.

Emiluț nu duce lipsă de nimic, dar în esență a rămas același copil haios care caută companie. Copilăria este cea mai frumoasă parte a vieții, iar o zi de naștere în compania altor copii este un moment în care cadourile nu mai contează, importantă fiind atmosfera. Din atmosfera aceea trebuia să fac parte, însă m-am culcat în pat cu dușmanul memoriei și am eșuat în uitare. N-au sens acum procesele de conștiință, dar am înșelat asteptările unui copil, i-am mâncat o felie de bucurie fără să imi dau seama că la o vârstă fragedă dezamăgirile rămân repere, geamanduri dincolo de care se află nesfârșita supărare. Nu fii supărat, Emiluț! Iartă-mă! Știi ceva? Fii fericit că norocul îți este alături. Zi de zi.

Ca să mă scot, pentru prima oară cer prietenilor ceva: o urare pentru Emiluț, în comentarii. Oferiți o bucurie. Vă mulțumesc.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata