Tratament liberal corect, pacient în comă

0
223

Circulă pe internet postări ale primarului Bistriței, Ioan Turc, conform cărora dânsul muncește, aleargă la primul ministru, îl cheamă pe Bolojan în biroul său, ce să mai…lapte, miere, fără durere. Subliminal, orice mesaj al primarului reprezintă chintesența unei campanii agresive pentru imagine. Și că ar trebui să ne învățăm lecția, votându-l tot pe el în 2024, că vorba aia, un sondaj comandat de PNL arată că el ar obține peste 50 la sută din voturi, chiar dacă PSD ar dezgropa-o pe Maica Tereza și ar înregimenta-o social-democrată.

Tot din postările realizate de consilieri pentru domnul Turc ni se sugerează ca în 2024 să fim mai implicați. Niciun cuvânt despre eșecul cu Ovidiu Florean ajuns senator din șomer, pe listele PNL, și care apoi a dezertat din partid. Niciun cuvânt despre eșcurile cu auditul din primărie, trenulețul Thomas, stația de asfaltare, găuri în bugetul administrației etc.
E drept că și fostul primar, Ovidiu Cretu-PSD, a făcut găuri, dar astea de acum sunt liberale, ceea ce este cu totul și cu totul altceva.

Să înțelegem odată pentru totdeauna că PSD este un dezastru. Așa insinuează subtil domnul Turc în postări. PNL reprezintă viziune, coerență, nu ne jucăm. Deși Iohannis e o dezamăgire, congresul PNL a fost balamuc, iar acum la guvernare se află PNL și PSD.

Este, dacă vreți, un fel de „chimioterapie” forțată. O sperietură soră cu moartea. Să ne intre bine în cap că nu ne mai salvează nimeni dacă nu ne salvăm noi prin liberalismul foto cu zâmbetul domnului Turc.

Bistrița nu va supraviețui acestui tratament șoc. Sau, poate, nu Bistrița din care dorim unii să facem parte.

De ce să credem că extins la nivel național un asemenea tratament va funcționa? Mai curând ne va vlăgui. Vom ceda fiecare în soluțiile noastre individuale. Adică să ne descurcăm cum putem.

Mulți au trădat liberalismul pentru o poziție călduță într-un birou unde salariul de la stat vine sigur la data fixată, alții au plecat în munți, adică au renunțat să mai spere și foarte mulți au plecat sau se gândesc să plece din țară.

La final, contează voința organismului de a lupta cu maladia. Din 2020, la Bistrița cel puțin, aceasta voință a primit un șut în gură de la propriul său lider liberal.

Este ca în bancul acela în care unul se îneacă, iar altul de pe mal îl ajută de pe mal descriindu-i apa.
Să fie clar: domnul Ioan Turc nu este profesor de înot. Este primar și președinte PNL Bistrița-Năsăud. Atât.

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.