spot_imgspot_img
AcasăEveniment“DĂM VIAȚĂ ȘCOLII NOASTRE” – TU decizi pentru Constanța
spot_img

Articole noi

“DĂM VIAȚĂ ȘCOLII NOASTRE” – TU decizi pentru Constanța

”Tu decizi pentru Constanța” este programul de bugetare participativa prin care Primăria Constanța își dorește să implice activ locuitorii în dezvoltarea orașului.  În cele 10 secțiuni propuse au trecut de analiza experților primăriei 35 dintre proiectele lansate de ONG-uri şi persoane fizice. Lista completă poate fi vizualizata aici.

Cine poate participa la vot?

Pot vota proiectele preferate toți constănțenii care au împlinit vârsta de 18 ani, fac dovada că au reședința în municipiu și au un cont valid în platformă.

Cum se poate vota?

  • Cei ce îşi doresc să voteze pot accesa https://tudecizi.primaria-constanta.ro/register, unde se va crea un cont unic. Ulterior contul trebuie validat de un angajat al primăriei şi abia după se poate vota efectiv unul dintre cele 35 de proiecte eligibile.
  • Persoanele care nu reușesc să își creeze contul său cele care nu au acces la platformă online pot solicita ajutorul la Centrul de Informare Cetățeni din incinta City Park Mall, aici vor fi îndrumați şi ajutați de angajații primăriei pe parcursul proceselor de creare a contului şi votarea proiectului favorit. 

Unul dintre proiectele care merită atenția locuitorilor din oraș şi merită votat este “DĂM VIAȚĂ ȘCOLII NOASTRE”. Prin acesta Ana-Maria Petcu și Olivia-Elizabeta Golu, în colaborare cu Briana Marinescu şi David Tănase, elevi ai Colegiului Național de Arte Regina Maria, își doresc valorifice curtea interioară a liceului și amenajarea unui spațiu prietenos, unde elevii, învățătorii, profesorii şi personalul auxiliar să poată desfășura diferite activități educative, recreative sau extrașcolare.

Dacă va fi votat, de pe urma implementării proiectului vor avea de câștigat anual peste 1500 de persoane: elevi, cadre didactice, personal auxiliar, părinţi şi tutori. Detaliile complete ale proiectului încadrat în secțiunea educație pot fi analizate pe https://tudecizi.primaria-constanta.ro/proiect/dam-viata-scolii-noastre.

 “DĂM VIAȚĂ ȘCOLII NOASTRE” nu este doar un proiect bine documentat pe parte de buget şi execuție, dar este şi un proiect ce implică activ întreaga comunitate a liceului. Soluțiile de amenajare propuse de cele două eleve sunt durabile, rezistente şi prietenoase cu mediul înconjurător, pornindu-se de la elementele de mobilier ce îmbină piatra naturală cu lemnul masiv, la vopselurile pentru pereții exteriori cu proprietăți purificatoare și coșuri de gunoi pentru colectare selectivă.

Modul în care este gândit proiectul este, practic, o extensie a conceptului de bugetare participativă lansat de Primăria Constanța, propunând tuturor elevilor să se implice direct în amenajarea curții interioare.

  • În prima etapă, elevii secțiilor de arte plastice vor veni cu idei de zugrăvire a pereților, respectând temele propuse de cadrele didactice de specialitate şi reprezentanții primăriei.
  • Proiectele aprobate de comisie vor fi votate de elevii liceului. Acest procedeu va oferi posibilitatea tuturor celor implicați în activitatea colegiului, copii minori sau majori să decidă cum va arăta curtea interioară a liceului. Proiectul desemnat câştigător prin vot majoritar va fi ales pentru decorarea pereţilor exteriori.
  • Operațiunea de pictare a pereților va fi realizată în regim de voluntariat de o echipă formată din elevii ai colegiului, coordonați de cadrele didactice de specialitate.

Proiectul  “DĂM VIAȚĂ ȘCOLII NOASTRE” creat de elevele de 17 ani aduce în atenţie valori precum: spirit civic, munca de echipă, importanța voluntariatului şi beneficiile activităților de voluntariat în procesul educativ şi, nu în ultimul rând, dorinţa de oferi valoare orașului.

VOTEAZĂ și TU acest proiect aici: https://tudecizi.primaria-constanta.ro/…/dam-viata…

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata