spot_imgspot_img
AcasăEditorialIoan Turc are prezumție de nevinovăție. Deocamdată.
spot_img

Articole noi

Ioan Turc are prezumție de nevinovăție. Deocamdată.

Decisiv.ro v-a prezentat în exclusivitate fotografii despre o vizită a Primarului Bistriței, Ioan Turc, la Poliție.

Nu a fost o vizită de curtoazie, ci una încărcată cu parfumul infracțional al neregulilor din instituția ce o conduce.

Dovada o reprezintă volumul de documente pe care Ioan Turc l-a pus la dispoziția anchetatorilor cu mânuța sa.

La două zile distanță, presat de mass-media și sfătuit de consilierii personali, primarul a avut o declarație prin care a dorit să dezamorseze bomba privind implicarea sa în ilegalitățile ce se petrec în primărie, precizând că, de fapt, este o normalitate ca Poliția să apeleze la primar când se instrumentează un dosar ce privește Primăria.

Îndoielile sunt maxime, iar cuvintele lui Ioan Turc reprezintă un mesaj pueril gen usturoi nu am mâncat și m-am și spălat pe dinți. IPJ BN a confirmat că există un dosar în lucru ce vizează infracțiuni, fără să menționeze numele lui Turc.
Logica anchetatorilor este evidentă: nu poți să menționezi numele lui Turc, dar asta nu înseamnă că este exclus din anchetă! În plus, IPJ BN nu a spus că Ioan Turc ar avea calitatea de martor, așa cum a sugerat primarul, ceea ce înseamnă că el, prin semnătura sa, a girat infracțiuni, anchetate acum la sânge!

În dosarul respectiv, mai mulți funcționari ai serviciului urbanism au dat cu subsemnatul la IPJ BN, deci Ioan Turc face parte dintr-o „echipă” a încălcării legii. Nimeni nu este mai presus de lege, cu atât mai puțin Ioan Turc, care conform angajaților nu este primar, ci mai degrabă un vechil al propriei moșii.

Surse din IPJ spun că Ioan Turc s-a dezis la declarații de subalternii din primărie, încercând să scape basma curată. Aceleași surse spun că „a dat drumul la sifon” adică a oferit informații, în speranța că vinovăția sa va fi trecută în plan secund. Mare caracter!

Speranțele lui Ioan Turc sunt deșarte întrucât la dosar există o declarație a unui funcționar al primăriei prin care acesta susține că a acționat la comanda primarului”!
Această declarație reprezintă o dovadă că Ioan Turc s-a implicat în activități ce depășesc legalitatea, iar anchetatorii l-au chemat ca să-i comunice clar și răspicat că nu poate fi exclus din ecuație!

Într-o emisiune la Radio Someș, fostul deputat Ioan Oltean a spus că așteaptă de șase luni un certificat de urbanism, sugerând că primarul Ioan Turc ar fi la baza acestei anomalii.
Este același Ioan Oltean care este văzut de câteva ori pe săptămână călcând pragul instituției conduse de Turc. Ioan Oltean cochetează cu ideea de a fi dezvoltator imobiliar iar Turc îi pune bețe-n roate și nu este exclus ca fostul deputat să fie chemat ca martor in dosarul anchetat de IPJ BN.

Acum un an, Ioan Oltean susținea că Ioan Turc nu este bun ca președinte PNL BN, dar este foarte priceput ca primar al Bistriței. Nu ar fi nimic surprinzător ca acum un an Turc să-i fi promis sprijinul, iar în prezent să-l fi pus pe lista de așteptare. Așa s-ar explica cum Ioan Oltean a trecut peste prietenie și vrea legalitate cu orice preț. Banu’ contează!

În acest moment, Turc se află la rascruce, iar linia dintre legalitate și ilegalitate este foarte subțire. Probabil, va fi chemat, cât de curând, să dea ecplicații din nou în fața organelor de anchetă. Orice convocare va amplifica dubiile vizavi de onestitatea sa.

Desigur, Ioan Turc are deocamdată prezumția de nevinovăție. Dar atât. Iar declarația funcționarului din primărie care-l incriminează, corelată cu faptul că aruncă vina pe subalterni îi poate dăuna.

Știm, Ioan Oltean a spus că nu a luat bani dintr-o biserică din Chitila. A spus că nu a călcat vreodată prin Chitila. Ioan Turc se duce, însă, la primărie. Zilnic.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata