spot_imgspot_img
AcasăUncategorizedCare este diferenta dintre coroane si implanturi dentare?
spot_img

Articole noi

Care este diferenta dintre coroane si implanturi dentare?

Fie ca este vorba de a manca corect, de a vorbi sau de a evita diverse probleme bucale, ingrijirea dintilor este esentiala. Intr-adevar, intretinerea regulata a dentitiei face posibila evitarea mai multor afectiuni dentare. Totusi, in cazul pierderii unui dinte adult, rezultat al unei boli, unei rani sau a unei carii, lucrurile s-ar putea complica, pe langa faptul ca ingreuneaza orice actiune legata de dentitie. Acesta este motivul pentru care multi recurg la implanturi si coroane dentare. Dar care este diferenta dintre implanturi dentare si coroane?

Ce este un implant dentar?

In primul rand, un implant dentar fast & fixed este o radacina artificiala din metal menita sa inlocuiasca radacina unui dinte adevarat. Acesta arata ca un surub, pe care dentistul il va plasa in osul maxilarului. Ulterior, chirurgul va instala un stalp. Bontul mentionat va servi ca baza pentru o proteza dentara, cum ar fi coroana. Pe scurt, un implant dentar este partea nevazuta a unui nou dinte artificial.

Un implant dentar poate dura toata viata, cu conditia sa ai o igiena orala buna si sa fii verificat de un stomatolog!

Ce este o coroana dentara?

O coroana dentara, adesea gresit in comparatie cu un implant dentar, este totusi destul de diferita. Intr-adevar, coroana este partea vizibila (spre deosebire de implant) a noului dinte. Deseori comparata cu o „gluga”, are forma unui dinte. Coroana poate fi instalata pe un implant sau pe radacina sanatoasa a unui dinte deteriorat. Iata trei dintre cele mai cunoscute tipuri de coroane dentare:

  • Coroana metalica, a carei durata de viata este cea mai lunga. Cu toate acestea, este fabricata din aur si, prin urmare, mai putin folosita din cauza acestei constrangeri estetice.
  • Coroana din compozit  arata mai naturala, dar se uzeaza mai repede cu periajul dintilor si mestecatul alimentelor.
  • Coroana de portelan este cea care seamana cel mai mult cu un dinte natural. Din pacate, este si cea mai fragila, asa ca este posibil sa se crape mai repede. Este indicat sa optezi pentru coroana de portelan unde nu vei fi prea stresat pentru mestecat.

De ce ar trebui sa primim un implant dentar sau o coroana?

Un dinte lipsa nu afecteaza doar estetica dintilor, dimpotriva. De fapt, o gaura intre doi dinti poate interfera cu mestecatul, ceea ce se facea fara nicio problema inainte. Se va folosi si un implant dentar pentru a mentine activ osul maxilar, acesta isi pastreaza soliditatea.

Pe scurt, un implant dentar fast & fixed este un fel de surub care este plasat pe osul maxilarului. De fapt, este noua radacina a dintelui artificial. Un dentist va veni apoi si va instala o coroana, care va servi drept proteza si va face dintii sa arate mai naturali. De asemenea, spre deosebire de implanturile dentare, exista o multitudine de optiuni de coroane.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata