spot_imgspot_img
AcasăUncategorizedDe ce ai nevoie de intretinere terenuri sportive naturale cu firma specializata
spot_img

Articole noi

De ce ai nevoie de intretinere terenuri sportive naturale cu firma specializata

Intretinerea gazonului este esentiala pentru durata de viata a acestuia. Depinde de serviciile de intretinere terenuri sportive naturale, precum si de tipul ei, pentru ca terenul sportiv sa indeplineasca asteptarile sportivilor. Terenurile sportive naturale au anumite cerinte pentru a preveni accidentarile. Gazonul natural este format din mai multe straturi formate din pamant si iarba. Stratul cel mai de jos este de 10 cm de nisip fin si grosier sau pietris. Un strat de gazon este asezat putin mai sus – 90% nisip si 10% humus. Stratul superior este iarba naturala de pana la 3 cm inaltime.

Gazon natural pentru terenuri sportive – Cultivare

Pentru terenurile de fotbal sunt folosite mai multe soiuri de iarba perena. Tipul de plante este selectat tinand cont de caracteristicile climatului. Gazonul care este folosit pe terenurile sportive europene, este absolut nepotrivit pentru acoperirea unui teren de fotbal din zonele cu un climat foarte rece. Adesea, gazonul natural este cultivat in ferme speciale, si nu pe terenul sportiv. Cand gazonul este gata de asezare, este taiata in bucati, rulat si desfasurat pe terenul de fotbal. Dupa instalare, sunt aplicate marcajele pe gazon. Numai specialistii in intretinere terenuri sportive stiu cum sa faca astfel de marcaje speciale.

Teren sportiv natural – Avantaje

Un teren sportiv cu gazon natural ofera senzatii naturale obisnuite. Meciurile semnificative, inclusiv Cupa Mondiala, se joaca pe terenuri cu gazon natural. Prin urmare, multi sportivi vorbesc despre „senzatii obisnuite” – nu trebuie sa faci incalzire mult timp si te obisnuiesti rapid cu suprafata inainte de joc. De asemenea, un teren sportiv natural ofera moliciune. Iarba naturala este mult mai moale decat iarba artificiala. Este mai greu sa alergi pe ea, dar sarcina pe glezna si articulatiile soldurilor jucatorilor de fotbal, este de multe ori mai mica.

Un astfel de teren, are nevoie de servicii de intretinere terenuri sportive naturale in mod constant. Iarba de pe terenul de fotbal trebuie ingrijita – udata, cosita, fertilizata. Ai nevoie constanta de o echipa de specialisti care dispune de echipamente speciale. Gazonul natural nu tolereaza bine temperaturile scazute. Ploile abundente vor transforma terenul intr-un noroi impenetrabil si va trebui sa usuci gazonul inainte de joc. Acest lucru poate fi facut de echipa de servicii terenuri sportive SportsFields. Mai mult decat atat, este necesara pregatirea terenului pentru fiecare meci. Pe suprafetele naturale dupa fiecare meci, trebuie actualizate marcajele.

Acoperire hibrida

Daca este absolut necesar, fima specializata poate compensa partial deficientele gazonului natural. Straturile gazonului sunt imbinate cu ciorchini de iarba artificiala in trepte de 2 cm, ceea ce ii mareste rezistenta la uzura. Terenul de fotbal poate fi utilizat astfel, pana la 16 ore pe saptamana. Atunci cand aleg un gazon pentru un teren de fotbal, managerii se ghideaza dupa bugetul clubului, caracteristicile climatice, numarul aproximativ de antrenamente si meciuri. 

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata