spot_imgspot_img
AcasăAdministrațiePrimarul Ioan Turc interzice vehiculele electrice în Parcul ”Regele Mihai I al...
spot_img

Articole noi

Primarul Ioan Turc interzice vehiculele electrice în Parcul ”Regele Mihai I al României

Distracția bistrițenilor în parcul orașului ar putea exclude turele cu trotinete și carturi electrice închiriate de la firmele din apropiere. După ce trenulețul electric Thomas s-a răsturnat, iar trei copii au avut de suferit, activitatea trenulețului a fost suspendată. Totodată, primarul Ioan Turc anunță că a solicitat interzicerea carturilor și a trotinetelor electrice puse la dispoziția bistrițenilor de cei doi antreprenori care desfășoară activități de închiriere în apropierea parcului.

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Bistrița au intervenit, duminică, în Parcul Municipal Regele Mihai I unde una dintre remorcile unui vehicul de agrement special destinat transportului de copii s-a răsturnat.

” În urma incidentului, 3 pasageri minori, de 11 și respectiv 10 ani au fost răniți fiind ulterior transportați la spital. Polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal întocmit cu privire la infracțiunea de vătămare corporală din culpă, urmând să stabilească cauzele și împrejurările producerii evenimentului.”, au transmis reprezentanții IPJ Bistrița-Năsăud.

Primarul Ioan Turc  – ”suntem în etapa în care se fac demersurile necesare pentru a elucida cauzele nedoritului eveniment”

 Într-o postare pe pagina de facebook, primarul Ioan Turc își exprimă regretul cu privire la producerea acestui eveniment și lasă să se înțeleagă că trenulețul se va întoarce în parc.

”Regret profund nefericitul incident care a avut loc, în această după-amiază, în Parcul „Regele Mihai I al României”, unde al doilea vagon al trenulețului electric Thomas s-a răsturnat într-o curbă. Cei trei copii care au avut de suferit au beneficiat de îngrijiri medicale de specialitate și, chiar dacă nu au necesitat internare și sunt acasă, mă voi asigura personal că evoluția stării lor de sănătate este una bună. Urmăresc cu atenție starea fetiței care a suferit o fractură la cot.

Siguranța copiilor care își petrec timpul în parcurile din Bistrița, pe alei, în spațiile de joacă sau plimbându-se cu trenulețul Thomas, a fost de la bun început o prioritate pentru noi.

Din data de 25 iunie 2022, de la darea lui în folosință, trenulețul electric Thomas a parcurs peste 2000 de kilometri, a făcut 640 de circuite și a bucurat mai mult de 7000 de copii. În tot acest timp, trenulețul a funcționat impecabil și nu am avut nici măcar un indiciu că ar fi posibil ca beneficiarii să nu fie în deplină siguranță.

Momentan, suntem în etapa în care se fac demersurile necesare pentru a elucida cauzele nedoritului eveniment și voi reveni cu un punct de vedere de îndată ce vom avea toate datele.

Vă asigur că tratăm această situație cu toată responsabilitatea și vom face tot ceea ce este necesar pentru ca, pe viitor, astfel de incidente să nu mai fie posibile.

Pentru moment, trenulețul Thomas a fost retras de pe aleile parcului și nu va reveni decât după ce vom fi siguri că evenimentul de astăzi nu se mai poate repeta.”, scrie Ioan Turc.

Mai mult, bistrițenii sensibilizați de evenimentul nefericit, în urma căruia trei copii au avut nevoie de îngrijiri medicale, cer primarului să interzică toate vehiculele electrice din parc. În replică, edilul spune că a solicitat deja acest lucru.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata