spot_imgspot_img
AcasăDiverseDEEE? Ce inseamna si de ce este important pentru fiecare dintre...
spot_img

Articole noi

DEEE? Ce inseamna si de ce este important pentru fiecare dintre noi

Omenirea produce din ce in ce mai multe deseuri din cauza urbanizarii accelerate, a suprapopularii si a consumului din ce in ce mai mare. Daca ne dorim sa ne bucuram de planeta si peste 10-20 sau 100 de ani, este important sa gasim solutii prin care resursele naturale sa fie protejate. Reciclarea joaca un rol esential in acest scop, deoarece permite reintroducerea anumitor materii in circuitul societatii noastre. Reciclarea poate inlocui resursele naturale si poate sa ne ajute sa pastram un stil de viata de consum, fara a distruge natura.

Printre cele mai periculoase deseuri produse de oameni se numesc deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE). Tocmai de aceea, procesul de Reciclare DEEE trebuie sa devina o preocupare importanta pentru fiecare dintre noi.

Fiecare om are deseuri DEEE in casa (televizoare, computere, telefoane vechi, baterii sau diverse alte electronice). Daca sunt reciclate, din acestea se pot recupera foarte multe substante pretioase precum aurul, argintul, platina, cuprul sau aluminiul. De asemenea, prin reciclare pot fi tinute substantele periculoase la distanta de mediul inconjurator.

Cum se recicleaza corect deseurile DEEE?

Pentru un simplu cetatean lucrurile sunt simple. Deseurile DEEE se duc in aparatele automatizate de colectare selectiva din supermarket-uri, in copntainerele de colectare selectiva sau in statiile special destinate acestui lucru. De acolo, acestea sunt preluate de cei care se ocupa de reciclare si trec prin diverse procese de tratare si de sortare a materialelor din care sunt compuse.

Reciclarea DEEE este extrem de importanta si fiecare dintre noi trebuie sa constientizeze beneficiile pe care le aduce.

Ce obiecte din casa pot fi reciclate?

Absolut orice obiect: frigidere din care se poate obtine fier, filtre de cafea, prajitoare de paine, aspiratoare sau alte electrocasnice din care se pot obtine plastice si metale feroase, televizoare si monitoare din care se pot obtine metale feroase, neferoase, sticla si metale pretioase sau echipamente IT din care se extrag metale precum aurul, argintul, cuprul, cadmiul sau nikelul.

COMENTARII

Latest Posts

Nu rata