Undă verde pentru comunitățile din ITI Munții Rodnei. De acum vor lucra pe proiecte cu finanțare europeană

0
431

Un număr de 22 de comune din Bistrița-Năsăud și Maramureș, care au teritorii în Munții Rodnei vor putea accesa mai ușor finanțare europeană, odată cu înființarea unei forme asociative sub denumirea de ITI (Investiții Teritoriale Integrate) Munții Rodnei. O a doua etapă pentru punerea în funcțiune a asocierii este obținerea acreditării, prin introducerea unei inițiative în Parlament, astfel încât ITI Munții Rodnei să primească aceleași facilități precum celelalte structuri similare din țară.

În această săptămână deputatul PSD De Bistrița Năsăud Daniel Suciu susține cauza ITI Munții Rodnei.

”21 de comunități din județul nostru și Maramureș s-au asociat pentru accesarea de fonduri europene și voi depune amendament în Parlament ca ITI Munții Rodnei să primească aceleași facilități ca celelalte structuri înființate în țară. Sunt convins că indiferent de culoarea politică și ceilalți deputați vor vota acest lucru, mai ales că nevoile cetățenilor nu au culoare politică. Felicitări, Tinu Grapini pentru că ați găsit împreună cu ceilalți primari un numitor comun!”, a transmis deputatul Daniel Suciu.

De altfel, o primă ședință de lucru a primarilor din ITI Munții Rodnei va avea loc în perioada 19 – 20 noiembrie 2021, când reprezentanții celor 22 de UAT-uri din cele două județe vor pune bazele viitoarelor proiecte care urmează să primească finanțare în următorul exercițiu financiar. Potrivit inițiatorului acțiunii, primarul comunei Rodna, Valentin Grapini, cele mai multe dintre proiecte au la bază idei de dezvoltare a infrastructurii economice și turistice în Munții Rodnei.

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.